Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı

Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı, Nevşehir'de yapıldı.

16.12.2017 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı, Nevşehir'de yapıldı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneğindeki toplantıya Kırşehir, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Sivas ve Kırıkkale'de faaliyet sürdüren dernek başkanları katıldı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şehit ve gazi ailelerinin aynı haklara sahip olmasına rağmen, farklı uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çiftçi, "Şehit ve gaziler arasında farklılık olmasını istemiyoruz. 630 lira maaş alan şehit babası da var, 3 bin lira maaş alan şehit babası da var. Farklı kalemlerden ödeme yapıldığı için bu tür farklılıklar ortaya çıkıyor. Biz şehit ve gazilerin tek bir statü içinde yer almasını istiyoruz." diye konuştu.

Şehit ve gazi derneklerinin üzerinde ağır sorumluluklar bulunduğunu anlatan Çiftçi, vatan için eşini, çocuğunu toprağa vermiş şehit aileleri ile uzuvlarını kaybetmiş şekilde hayata tutunmaya çalışan gazilere eşit şartlar sunulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Çiftçi, toplantıda alınan kararlar ile tespit edilen sorunlar ve çözüm yollarının istişare sonucu hazırlandığını, konuyla ilgili dosyanın önce milletvekilleri, ardından ilgili bakanlıkla paylaşılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler için ortaya konulan inisiyatiflerin kanunlaşmasını talep ediyoruz. Ülke genelindeki 40 ilde çalışma yapan şehit ve gazi dernekleri, burada alınan kararları desteklemektedir. Hükümet, şehit aileleri için pozitif ayrımcılık çalışmalarını ortaya sundu ancak bürokratik engellerle karşılaşıyoruz. Bunların çözümü için Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz. Bize verilen sorumluluk ağırdır. Eşlerini genç yaşta kaybeden hanımların, 20 yaşında evladını vatan için şehit veren anne ve babanın sorumluluğu, yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdüren, uzuvlarını kaybeden gazilerimizin sorumluluğudur.

Sorunların giderilmesi için Nevşehir'den start veriyoruz. Hazırladığımız talep dosyasında, yerinde tespit edilen sorunlarımız ve çözüm yolları bulunmaktadır. İleride bir hükümet veya siyasetçi değişikliğinden etkilenmemek için haklarımızın kanunlaşmasını istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı - Son Dakika

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement