Şehit Yakınları ve Gaziler Esenler'de Kurulan Iftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları ve Gaziler Esenler'de Kurulan Iftar Sofrasında Buluştu

Şehit yakınları ve gaziler Esenler'de kurulan iftar sofrasında buluştuİSTANBUL, (DHA)- ESENLER Belediyesi şehit yakınları ve gazilerini bir araya getirdi.

12.06.2017 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit yakınları ve gaziler Esenler'de kurulan iftar sofrasında buluştu

İSTANBUL, (DHA)- ESENLER Belediyesi şehit yakınları ve gazilerini bir araya getirdi. Esenler'de iftarla birlikte açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda birlik ve beraberlik için iftar sofrası kuruldu.

'Ramazan Birlikte İyiliktir' sloganıyla kardeşlik sofrası kuran Esenler Belediyesi, Eski Metris Kışlası'nın bulunduğu 236 dönümlük alanda tüm şehit yakınları ve gazileri aynı anda oruçlarını açmalarının heyecanını yaşattı. İftar sofrasına katılan onlarca kişi birlikte ezanların okunmasıyla iftarlarını açtı.

'15 TEMMUZ'DA EŞİM BİLE AKLIMA GELMEDİ'

İftar programına katılan 15 Temmuz gazisi Mustafa Aras, '15 Temmuz ismini taşıyan parkımızın açılışı bizi onurlandıran ve gururlandıran bir şey. Şehit aileleri ve bizim gibi gaziler var. Hepimiz bir arada huzurlu iftar geçireceğiz. Atışalanı'nda tankların üzerine binerek tankı durdurmaya çalıştık. Hainler belindeki silahla iki kurşunla vücuduma vurdu. Sırf tank dursun diye hiçbir aklımda değildi. İnanın eşimi bile düşünmemiştim" dedi.

Şehit ve yakınları ile birlikte aynı sofrada olmanın güzelliğini yaşadığını ifade eden Mehmet Tevfik, '15 Temmuz gazi şerefi bana değil oğluma nasip oldu. Durumu anlamak için yaşamak lazım darbe gecesinde oğlum sıcağına anlamadı. Yürüdükçe ayağı ağrımaya başladı. Bütün İslam aleminin bu şekilde birlik ve beraber olmasını diliyorum" diye konuştu.

"ÖMER HALİSDEMİR GİBİ KAHRAMANLAR YETİŞTİRDİLER"

İftarda Türk milletini gururlandıran ailelerin yakınlarının olduğunu söyleyen, Radyo Ritim sunucu Enes Özdemir, "Burada gazi ve şehitlerimizin aileleri var. Onlar Ömer Halisdemir gibi kahramanları yetiştirdi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece nelerin üstesinden gelebileceğimizi 15 Temmuz gecesinde tüm dünyaya gösterdik. Rabbim böyle bir geceyi bir daha yaşatmasın" ifadesini kullandı.

15 Temmuz gecesi abisi şehit olan bilgi işlem şefi Fuat Özmen, şehit yakınları olarak duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, şehit olan abisinin adına iftarın kabul olmasını temelli etti.

İftar programında şehit yakınları ve gazilerle aynı sofrada yer alan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, şöyle konuştu:

'Burası 15 Temmuz gecesini aktif olduğu kışlalardan bir tanesi. Bugün burada 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın açılışını gerçekleştirdik. Buradaki ilk etkinliğimiz de 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları ile birlikte aynı sofrada buluştuğumuz bu gün oldu. Ramazanın birlik, paylaşmak ve dayanışma olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz bize emanet ve Biz bu emanetlere sahip çıkıyoruz. Çünkü onlar olanları bize bu parkı emanet etti.'

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Şehit Yakınları ve Gaziler Esenler\'de Kurulan Iftar Sofrasında Buluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları ve Gaziler Esenler'de Kurulan Iftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika


Advertisement