Şehit Yakınları ve Gazilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları ve Gazilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Mehmetçik hem bölgeye, hem coğrafyaya hem de dünyaya barışı, güvenliği ve özgürlüğü götürmek için orada.

16.02.2018 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Mehmetçik hem bölgeye, hem coğrafyaya hem de dünyaya barışı, güvenliği ve özgürlüğü götürmek için orada. Hamdolsun Çanakkale ruhu yeniden dirildi, Sakarya artık ayağa kalktı." dedi.

Topçu ile AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Mamak Belediyesi Başkanı Mesut Akgül ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile Tüm Şehit Yakınları ve Gaziler Platformu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla cuma namazı çıkışı Hacı Bayram Camisi bahçesine geldi.

Burada toplanan platform üyeleri, tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

"Çanakkale ruhu yeniden dirildi"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit aileleri ve gazilerle önemli bir organizasyon için toplandıklarını söyledi.

Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasında, 15 Temmuz'da Rizeli Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında, bugün de Afrin'de Kürt'üyle Türkmen'iyle Alevi'siyle Sünni'siyle TSK'nın arkasında olduklarını vurgulayan Yalçın Topçu, "Mehmetçik hem bölgeye, hem coğrafyaya hem de dünyaya barışı, güvenliği ve özgürlüğü götürmek için orada. Hamdolsun Çanakkale ruhu yeniden dirildi, Sakarya artık ayağa kalktı." diye konuştu.

"Mehmetçik'e moral vermek istiyoruz"

Tüm Şehit Yakınları ve Gaziler Platformu Başkanı Levent Yücel de şehit aileleri ve gaziler olarak moral vermek için Mehmetçik'in yanına Hatay'a gideceklerini söyledi.

Devletin tüm imkanlarıyla ordunun ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Yücel, "Bizim yaptığımız, bu mütevazı yardımın Mehmetçik'imize manevi açıdan destek vereceğini ve onlarla olduğumuzu hissettireceğini biliyoruz." dedi.

Mehmetçik için 2 tır dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi ile 40 bin lira toplandığını vurgulayan Levent Yücel, akşam saatlerinde 5 otobüs ile Hatay'ın Yayladağı ilçesine gideceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Mehmetçik için dua edildi. Duanın ardından tırlar, Hatay'ın Yayladağı ilçesine gitmek üzere hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları ve Gazilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement