Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milleti yüzyıllardır ayakta tutan inanç, aşk ve ruh diri olduğu müddetçe evelallah kimse bu vatanı parçalayamayacak.

07.06.2016 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milleti yüzyıllardır ayakta tutan inanç, aşk ve ruh diri olduğu müddetçe evelallah kimse bu vatanı parçalayamayacak. Nasıl yüz yıl önce geldikleri gibi gittilerse, bugün de terör örgütünü üzerimize salanlar, onu bir koç başı gibi kullananlar, bir kez daha hezimete uğrayacaklardır. Nitekim uğruyorlar da. Örgüt, son bir yılda, tarihinin en büyük bozgununu yaşadı. Kazdıkları çukurlar, hendekler kendilerine mezar oldu. Milleti bölmek için yerleştirdikleri bombalı düzenekler ellerinde patladı. Güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı operasyonlar neticesinde 20 Temmuz'dan bu yana 7 bin 600 terörist yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirildi. Saklandıkları inlerin, sığınakların, barınma alanlarının büyük bir kısmı yok edildi, yok ediliyor." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, son dönemde terör örgütünün özellikle Kurşunlu Camii'nde olduğu gibi ibadethaneleri, tarihi eserleri, kütüphaneleri, hastaneleri ve okulları hedef aldığını söyledi.

"Bu saldırılarda bölgede din, medeniyet ve tarih namına ne varsa kökünü kazımayı amaçlıyorlar. Okulları yakmanın, camilere saldırmanın, yüzlerce yıllık kültür mirasını yok etmenin hak ve özgürlükle bir ilgisi olabilir mi? Kur'an-ı Kerim mushafına bomba tuzaklamak, bir insanın en ufak bir iman kırıntısı olan Müslümanın yapabileceği bir şey midir? Ancak biz bu son süreçte terör örgütünün bu eylemlerin kat ve kat fazlasını yaptığını görüyoruz." diyen Erdoğan, buna karşın bugünün Fatihleri, Ulubatlı Hasanları, Battal Gazileri ve Gazi Mustafa Kemallerinin tevazu içerisinde bu şer odaklarına karşı kahramanca mücadele ettiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin, teröristlerin alçakça, kalleşçe saldırıları karşısında hukuktan, demokrasiden ve değerlerinden hiçbir taviz vermeden görevlerini başarıyla icra ettiklerini dile getiren Erdoğan, geride gözü yaşlı anneler, babalar, eşler ve çocuklar bırakarak vatan topraklarıyla kucaklaşan şehitlerin her birinin ayrı bir kahramanlık hikayesi olduğunu söyledi.

Gençlere örnek olması amacıyla bir hikayeyi anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzbaşı Halil Özdemir, 27 Mart'ta Nusaybin'de şehit olmadan birkaç gün önce teröristlerle çıkan çatışmada ayağından yaralanır, tedavisinin ardından doktor kendisine istirahat raporu verir. Yüzbaşı Özdemir, raporu kabul etmeyerek, doktora, 'Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim, istirahat bana haramdır, lütfen raporumu iptal edin' diyerek rica eder. Doktorun 'Bu halde sizi raporsuz gönderemem' sözü üzerine hastaneden ayrılan yüzbaşımız, durumunu soran komutanlarına, 'Çok iyiyim, küçük bir demir parçasıydı, hemen çıkardılar, pansuman yaptılar' diyerek cevap verir. Ertesi sabah da pansumanlı ayağına bir numara büyük bot giyip, erkenden bölüğünün başına geçer. 3 gün boyunca ayağının acısından gözleri yaşararak mücadele eder ve sonunda şehadet şerbetini içer. Anadolu'yu bize vatan kılan ruh işte budur. İki gün önce Genelkurmay başkanı ile bir aradaydık. Gazetelerde bir resim çıkmıştı, Binbaşı Necmettin üşüyen yavruyu, kendi avuçlarından o ruhundan gelen sıcak buharla onu ısıtmaya çalışıyordu ve ondan bir müddet sonra gözlerinden yaralandı, GATA'ya getirdiler. GATA'da kendisiyle komutanımız bir görüşme yaptı. Kendisine 'hadi kırsala' deyince de 'emriniz olur, komutanım' dedi. Bana bunu anlatınca 'Telefon var mı komutanım' dedim, 'Memen bağlayalım' dedi. Ben de kendisini telefonla aradım, yarın da inşallah ziyaretine gideceğim. Muhabbetimizi yaptık, 'Bak dedim, komutanımız şu anda yanımda, seni kırsala bekliyor' dedim. 'Emri olur' dedi. İşte şehadete iman, şehadete koşmak budur. Çanakkale'de yedi düvele karşı koyan inanç işte budur."

Tüm yokluğa, sıkıntılara rağmen Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırıldığını aktaran Erdoğan, 20 Temmuz'dan bu yana da verilen her şehidin hayatının bunun gibi onlarca kahramanlık örnekleriyle dolu olduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." mısralarını okuyan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim bu topraklarımız sıktığın zaman oradan şüheda fışkırır. Bu milleti yüzyıllardır ayakta tutan inanç, aşk ve ruh diri olduğu müddetçe evelallah kimse bu vatanı parçalayamayacak. Nasıl yüz yıl önce geldikleri gibi gittilerse, bugün de terör örgütünü üzerimize salanlar, onu bir koç başı gibi kullananlar, bir kez daha hezimete uğrayacaklardır. Nitekim uğruyorlar da. Örgüt, son bir yılda, tarihinin en büyük bozgununu yaşadı. Kazdıkları çukurlar, hendekler kendilerine mezar oldu. Milleti bölmek için yerleştirdikleri bombalı düzenekler ellerinde patladı. Güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı operasyonlar neticesinde 20 Temmuz'dan bu yana 7 bin 600 terörist yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirildi. Saklandıkları inlerin, sığınakların, barınma alanlarının büyük bir kısmı yok edildi, yok ediliyor. İnşallah operasyonlarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Terörün kökünü kurutuncaya, terör sorununu bu ülkenin gündeminden kaldırıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Şehit yakınları ve gazilerin hakları genişletildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Düzenlemeler hakkında bilgi veren Erdoğan, şehit yakını ve gazilerin 45 ana başlık altında toplanmış hakları bulunduğunu söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerden gelen talepler üzerine 2012 ve 2013 yıllarından iki ayrı kanuni düzenleme yaptıklarını aktaran Erdoğan, bu düzenlemelerle şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkının birden ikiye çıkarıldığını, terörle mücadele kanunundaki tazminat ve aylık hakkının kapsamını genişlettiklerini, ağır maluliyeti olan gazilere sağlanan bakım desteğini, köy korucuları ve sivilleri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlediklerini bildirdi.

Şehit yakınları ve gazilerden sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için aranan sosyal güvence şartını kaldırdıklarını, çalışan malul gazilerin maluliyet ve emekli aylıklarının kesilmemesini sağladıklarını belirten Erdoğan, "İnşallah bu konuda her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Fakat hepimizin şu hakikati çok iyi idrak etmesi gerekiyor. Dinimizde bir insanın peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüce mertebe şehadettir. Şehitler, rabbimizin misafirleridir. Şüphesiz hepimiz bir gün taşıdığımız bu can emanetini gerçek sahibine iade ederek, ebedi aleme irtihal edeceğiz. Bu süreçte bize düşen bu hayat yolculuğunu hakkın rızasına uygun bir şekilde tamamlamak, son nefesimizi de imanla verebilmektir. Rabbim hepimize şehitlerimiz gibi dünya imtihanını hakkıyla vermeyi nasip eylesin." diye konuştu.

Erdoğan, tüm milletin ramazan ayının mübarek olmasını, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını temenni etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement