Şehit Yarbay Songül Yakut'un Adı Şenoba'daki Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Yarbay Songül Yakut'un Adı Şenoba'daki Kütüphanede Yaşayacak

Şehit Yarbay Songül Yakut\'un Adı Şenoba\'daki Kütüphanede Yaşayacak

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde 31 Mayıs'ta yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Yarbay Songül Yakut'un adı, şehit olduğu Şenoba'da bir okuldaki kütüphanede yaşatılacak.

11.07.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde 31 Mayıs'ta yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Yarbay Songül Yakut'un adı, şehit olduğu Şenoba'da bir okuldaki kütüphanede yaşatılacak.

Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde düşen helikopterde bulunan Türkiye'nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı da olan Yarbay Songül Yakut'un adı, şehit olduğu Şenoba Beldesi'nde yaşatılacak. Helikopterin enkazına ilk giden Şırnak 112 ekibi, UMKE ekibi ve Orgeneral Fevzi Türkeri İlk ve Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Cafer Bulut, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile topladıkları kitaplar ile okulda Şehit Yarbay Songül Yakut kütüphanesi kurdular. Sosyal medya üzerinden başlatılan ve Türkiye'nin bir çok yerinden destek verilen kampanyada Şırnak 112 Acil servis ekiplerine ulaşan kitaplar, Şenoba Beldesi'nde bulunan Orgeneral Fevzi Türkeri İlk ve Ortaokulu'ndaki kütüphaneye ulaştırıldı. Kitapların yanında okuldaki çocuklara da şehit Yarbay Songül Yakut'un fotoğrafının, yer aldığı balonlar hediye ettiler.

Orgeneral Fevzi Türkeri Ortaokulu 7'nci Sınıf öğrencisi Eylül Dicle Babat, şehit Yarbay Songül Yakut'un aının okullarında yaşatılmasından gurur duyduklarını ifade ederek, "Helikopter kazasında şehit olan aziz kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit Yarbay Songül Yakut'un isminin bu okulda yaşatılması bize gurur veriyor. Kitapların buraya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Şırnak 112 Acil Servis baş şoförü Rıdvan Tatar ise, "Türkiye'nin dört bir yanından topladığımız bu kitapları hem burada sergilemek hem de çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için buraya ulaştırdık. Biz 112 ailesi olarak bir kampanya başlattık. İnşallah bu çocuklar bu sayede yarınlara daha iyi hazırlanır. İnşallah orda şehit olan kahramanlarımız gibi yeni askerler yetişir. 112 ailesi olarak, Umke ekipleri olarak Türkiye'nin dört bir yanından kitaplar topladık. Bu çocukların yetişmesinde bizimde katkımız olursa ne mutlu bize" diye konuştu.

Rabia Babat adlı öğrenci de, şehit haberleri alınca içinin yandığını belirterek, "Ama, şehitler asla unutulmayacak. Şenoba'da her şehidimizin adı anılacak. Okulumuzla gurur duyuyorum. Çünkü, artık kütüphanemizin adı 'Şehit Yarbay Songül Yakut Kütüphanesi'. Bu okul bizim onurumuz ve gururumuz olmaya devam edecektir"dedi. Semurhan Babat adlı öğrenci ise, "Helikopter kazasında şehit olan Songül Yakut ablamızın kütüphanesine kitap getiren herkese teşekkür ediyorum. Songül Yakut ablamız çok iyi biriydi. İnsanlar onu çok seviyordu" diye konuştu.

Kampanyaya öncülük edenlerden Orgeneral Fevzi Türkeri Okulu Türkçe öğretmeni Cafer Bulut da, "Yakın zamanda düşen helikopter kazasında şehit düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kitapların buraya gelmesine vesile olan tüm derneklere Türkiye'nin dört bir yanından bize yardımda bulunan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 112 Acil servisi personellimize ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

112 Acil Tıp Teknikeri Berna Çömez ise, "Helikopter kazasında verdiğimiz 13 şehidimizin anısına Türkiye'nin dört bir yanından kitaplar ellimize ulaştı. Bizlerde 112 ve UMKE ekipleri olarak ellimizden geleni yapmaya çalıştık.  Bu desteklerin devamını herkesten bekliyoruz. 112 ekipleri olarak her zaman Şenoba okullarının, ve Şırnak'taki diğer okulların yanındayız" dedi.

- Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yarbay Songül Yakut'un Adı Şenoba'daki Kütüphanede Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement