Şehitkamil Belediyesi Engelleri Tek Tek Kaldırıyor - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil Belediyesi Engelleri Tek Tek Kaldırıyor

Şehitkamil Belediyesi Engelleri Tek Tek Kaldırıyor

Yaşanabilir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şehitkamil'de engelli vatandaşlar tarafından güzel projeler hayata geçiyor.

11.11.2013 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşanabilir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şehitkamil'de engelli vatandaşlar tarafından güzel projeler hayata geçiyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından bedensel ve görme engelli vatandaşlar için hayata geçen engelsiz projeler her kesimin beğenisini kazanıyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun 'Bir Telefon Yeter' diyerek başlattığı akülü tekerlekli ve tekerlekli sandalye yardımı ile yapılan seferberlik ilçede yaşayan engelli vatandaşların umudu oldu. Bir telefonla birlikte harekete geçen Belediye ekipleri gerçek ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların ihtiyacına cevap veriyor.

ÖNCELİK "ENGELSİZ DOLAŞIM"

Özellikle bedensel ve görme engelli vatandaşların şikayetçi olduğu yol ve kaldırım sorunu Şehitkamil Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla yok denecek kadar aza indirildi. Görme engelli vatandaşlar için ilçe genelindeki tüm kaldırımlara kılavuz çizgisi döşettirilirken ayrıca tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar içinde kaldırımlara engelli rampası yapıldı. Değişime önce içimizden başlamalıyız diyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Belediye Hizmet Binasını engelli vatandaşların daha rahat kullanabilmesi için yeniden dizayn etti. Yeşil alan ve Park projelerinde de engelli vatandaşları göz ardı etmeyen Şehitkamil Belediyesi hayata geçirdiği "Engelsiz Park" ile bu alanda bir ilke imza atmış oldu.

HER KONUDA ENGELLİLERİN YANINDA OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, "Biz Gaziantep'teki engelleri kaldırmak için yaptığımız çalışmalara Şehitkamil Belediyesi sürekli destek olarak, bizlere fiziki mekan kazandırdı. Şuanda yeni binamızda tam bir toplum bilinci oluşturuyoruz. Bunun haricinde özellikle Şehitkamil bölgesinde kaldırımlardaki uygulamalar ile birlikte çok ciddi çalışmalar var. Öncelikle Belediye binamız engelsiz bir bina oldu. Buda engelli vatandaşlarımız için çok güzel bir uygulama oldu. Şehitkamil Belediyesi engelliler için Engelsiz Park yaptı. Şehitkamil Belediyemizin destekleri bununla sınırlıda değil, sporda da bizlere bir çok destekte bulundular. Her konuda yanına gittiğimizde bu işte çözüm yapmak isteyen bir Belediye Başkanımız var. Yapmış olduğu kültür merkezlerine bakıyoruz veya yapmış olduğu projelerde engellileri de düşünerek projelerini gerçekleştiren bir Belediye Başkanına sahibiz. Ben Şehitkamil Belediyesinin bu hassasiyetinden dolayı ilçemizde engellilere yönelik bir engel kaldığını düşünmüyorum" dedi.

KALDIRIMLARDA DAHA RAHAT VE KORKUSUZ YÜRÜYEBİLİYORUZ

Görme engelli Mehmet Çelik ve Ekrem Kılıç, "Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu alt yapı çalışmalarından memnunuz. Kaldırımlar bizler için çok rahat bir biçimde yürümek için tasarlanmış. Daha önce bu tür çalışmalar yoktu ve çok zorluk çekiyorduk. Kaldırımların ortasında ağaç ve direkler vardı. Bu da biz engellilerin hayatını oldukça zorlaştırıyordu. Yapılan bu kılavuz çizgileriyle rahat ve korkusuz bir şekilde yürüyebiliyoruz. Bundan dolayı da Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamil Belediyesi Engelleri Tek Tek Kaldırıyor - Son Dakika


Advertisement