Şehitkamil'den Kursiyerlere Atık Yağ Semineri - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil'den Kursiyerlere Atık Yağ Semineri

Şehitkamil\'den Kursiyerlere Atık Yağ Semineri

Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, aile merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik bitkisel atık yağların kontrolü konulu seminer gerçekleştirdi.

29.06.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, aile merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik bitkisel atık yağların kontrolü konulu seminer gerçekleştirdi.

Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yüksek Çevre Mühendisi Aşkın Zuhal Çelik tarafından Eyüp Sultan Aile Merkezinde yapılan seminerde; bitkisel yağların atık olarak çevreye ve ekonomiye vereceği zararlar aktarıldı. Kursiyerlerin ilgiyle takip ettiği seminerde atık yağlarla ilgili kısa film izletildi. Atık yağ kontrolleri hakkında verilen seminerde yağların toplanması, geri kazanılması veya bertaraf edilmesi konusunda bilgi veren Yüksek Çevre Mühendisi Aşkın Zuhal Çelik, atık yağların kontrollü olarak toplanması gerektiğine vurgu yaptı. Bitkisel atık yağların çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verdiğine değinen Çelik, lavaboya dökülen atık yağların yeraltı sularına, akarsu, deniz ve göllere karışarak temiz su kaynaklarını yok ettiğine vurgu yaptı. Doğal yaşamın olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçilmesi için herkese görev düştüğünü söyleyen Çelik, kızartma yağlarının 2-3 defadan fazla kullanılmaması ve bu yağların lavaboya dökülmemesi için kursiyerleri bilgilendirip, atık yağların pet şişelere konularak, Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde bulunan atık yağ kutularına bırakmalarını istedi.

"Bizlerde çevremizi temiz tutmaya özen göstereceğiz"

Seminerin kendileri açısından olumlu geçtiğini dile getiren kursiyerler, "Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen bugün ki seminer bizler açısından gerçekten tatmin edici oldu. Eskiden yemek veya kızartma olarak kullandığımız yağı 3 veya 4 sefer kullanıyorduk. Bununda kanserojen maddeye dönüştüğünü bilmiyorduk. Bugün ki seminerle bunları öğrendik. Bunun yanı sıra atık yağları lavaboya dökmememiz gerektiğini öğrendik. Lavaboya döktüğümüz atık yağların suyumuzu ve çevremizi kirlettiğini anladık. Bundan sonra yemek olarak kullandığımız yağı en fazla iki sefer kullanıp, daha sonra pet şişelere koyarak, Aile merkezimizde bulunan atık yağ kutularına atacağız. Ev hanımları olarak artık bizlerde çevremizi temiz tutmaya özen göstereceğiz. Böylesine anlamlı bir seminerin düzenlenmesinden dolayı çok memnunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamil'den Kursiyerlere Atık Yağ Semineri - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement