Şehitler Anadolu Türküleriyle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Anadolu Türküleriyle Anıldı

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla özel konser verdi.

19.03.2018 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla özel konser verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser, saygı duruşuyla başladı.

Koronun genel sanat yönetmeni Bülent Yılmaz, bu anlamlı etkinlikte sahne almaktan dolayı onur duyduklarını belirterek, "Atalarımızın yadigar olarak bıraktığı bu toprakların anlamına, türkülerle yer vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Şef Turgay Demir yönetimindeki koro konserde, Anadolu'nun farklı bölgelerinden derlenen türkülerle Çanakkale şehitleri anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında, emekli kıdemli albay Sermet Taktak'ın, "Çanakkale'den Kurtuluş'a, Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" isimli fotoğraf sergisi de açıldı.

Çanakkale Savaşı'nda görev yapan komutanların, Kurtuluş Savaşı'nda ve Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra neler yaptığını çoğu insanın bilmediğini ifade eden Taktak, "Tarihte ismi geçen bu insanlar, fotoğraflarda yer almadıkları için ya da yer alan fotoğraflarda Çanakkale'de savaştıkları bilinmediği için Çanakkale Savaşı'yla bağ kurulamıyor. Amacım Çanakkale'de savaşanları günümüz insanına, genç kuşaklara tanıtmak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Anadolu Türküleriyle Anıldı - Son Dakika

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement