Urla'da Şehitler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Urla'da Şehitler Anıldı

Urla\'da Şehitler Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Urla'da törenle anıldı.

18.03.2014 22:54  Güncelleme: 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Urla'da törenle anıldı. Bu yıl 99. yıldönümü gerçekleşen ve Urla Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mertol Aksungar, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, dernekler, öğretmenler, öğrenciler ve Urla halkı katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okundu. Yıldıztepe Şehitliği'nde devam eden anma töreninde Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mertol Aksungar ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu anıta şükran çelenkleri sundular. Saygı duruşu ve saygı atışı sonrasında İstiklal marşı okunarak şehit kabirleri ziyaret edildi.

Geriye dönmeyi asla düşünmediler

Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi'nin öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, sinevizyonda öğrencilerin halkla yaptığı "Çanakkale Zaferi size neyi anlatıyor?" başlıklı röportajı yayınlandı. Öğrencilerin sergilediği "Geriye dönmeyi asla düşünmediler" isimli tiyatro oyunları ayakta alkışlandı. İzleyicilerin duygulu anlar yaşadığı anma programının ardından Urla'da şiir, resim, düzyazı alanlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda "Milli mücadelemizin en önemli başarısı olan bu büyük zaferi kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Advertisement