Şehitler Anısına 10 Bin Kilometre Pedal Çevirdi (2) - Çanakkale - Son Dakika
Güncel

Şehitler Anısına 10 Bin Kilometre Pedal Çevirdi (2) - Çanakkale

Bisikletiyle Ankara'dan yola çıkıp Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen 73 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu sene de 4 gün pedal çevirerek Gelibolu Yarımadası'na ulaştı.

16.03.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURAK AKAY - Bisikletiyle Ankara'dan yola çıkıp Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen 73 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu sene de 4 gün pedal çevirerek Gelibolu Yarımadası'na ulaştı.

Yılmaz, 12'si kesintisiz 14 yıl Ankara'dan Şehitler Abidesi'ne kadar toplamda yaklaşık 10 bin kilometre pedal çevirdi.

Fahri Yılmaz, uzun yıllardır Türkiye'nin "manevi başkenti" olarak kabul edilen Çanakkale'ye gelmekten büyük onur duyduğunu söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri için 14 yıl bisikletiyle Ankara'dan kente geldiğini belirten Yılmaz, ilerleyen yaşına rağmen bisikletin pedalına bastığı andan itibaren kendisini başka bir dünyada bulduğunu anlattı.

Ömrü yettiği sürece Çanakkale'ye gelmeye devam edeceğini dile getiren Fahri Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çanakkale tüm ülkemizin olduğu kadar dünya için de önemli bir kent. Buraya gelmekten dolayı çok mutluyum. Yaklaşık 12 yıldır aksatmadan, aralıksız olarak bu törenleri izliyorum. Öncesinde 2 kez daha gelmiştim. Toplamda bu topraklara bisikletle 14 kez geldim. Yağmur çamur dinlemiyorum. Ankara'dan Şehitler Abidesi'ne kadar hesaplandığında sadece gelişim olarak yaklaşık 10 bin kilometre pedal çevirdim. Bunlar beni etkilemiyor. 18 Mart yaklaşırken her yıl bende bir heyecan başlıyor. Bunun bir tarifi yok. İlk ziyaretimden beri bu hep böyle. Her yıl aynı heyecanla buraya gelip şehitlerimiz için dua ediyorum. Bu ziyaretler ile ülkemizin bağımsızlığını kazanan askerlerimize manevi borcumu ödediğimi düşünüyorum. Allah hepsinden razı olsun."

"Yola çıkmadan 2 hafta önce antrenman yapıyorum"

Yılmaz, Ankara'dan 11 Mart'ta yola çıktığını ve 4 gün pedal çevirerek Çanakkale'ye ulaştığını belirtti.

Yolculuk öncesi her yıl olduğu gibi antrenman yaptığını belirten Fahri Yılmaz, "2 hafta kadar antrenman yapıyorum. Çünkü ben 18-20 yaşlarında değilim. O nedenle bunun bir sistemi olmalı. Yoksa Çanakkale-Ankara arasındaki mesafe, az bir mesafe değil. Antrenman olmazsa yaşım itibarıyla sıkıntı yaşarım." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'yi görünce kendisini memleketi Ankara'da gibi hissettiğini dile getiren Yılmaz, "Güzel vatanımızın her toprağı ayrı güzel. Ama burasının yeri bambaşka. Kendi evimde gibiyim. Çanakkale'de olmak, buraya gelip bu toprağa basmak, havasını solumak tarifsiz güzel. Her vatan evladı buraya gelip, buraları ziyaret etmeli, şehitlerimizi anmalı." diye konuştu.

"Şehitlerimize selam getiriyorum"

Ankara'dan gelirken kendisine iletilen selamları da şehitlere ulaştırdığını aktaran Fahri Yılmaz, "Ben yola çıkarken üzerime selam bırakıyorlar. Ben de bana bırakılan selamları şehitlerimizin mezarlarını ziyaret edip, kendilerine ulaştırıyorum. Çok şükür bu yıl da buradayız, bu yıl da selamları ilettim. Allah hepsinden binlerce kez razı olsun." dedi.

Şehitler Anısına 10 Bin Kilometre Pedal Çevirdi (2) - Çanakkale
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Anısına 10 Bin Kilometre Pedal Çevirdi (2) - Çanakkale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement