Şehitler İçin Dev Türk Bayraklı Kortej Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Şehitler İçin Dev Türk Bayraklı Kortej Yürüyüşü

Erzurum da 8'inci Uluslarararası Dadaş Film Festivali, 'şehitler' için açılan dev Türk bayraklı kortej yürüyüşü ile başladı.

16.05.2013 20:57  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ana teması 'Sinema ve basın' olan 8'inci Uluslarararası Dadaş Film Festivali, 'şehitler' için açılan dev Türk bayraklı kortej yürüyüşü ile başladı. Çocukken çıktığı memleketi Erzurum'a 86 yaşında gelen satançı Eşref Kolçak, "Sinemayı Ayhan Işık, Belgin Doruk'larla biz sevdirdik" dedi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali, tarihi Yakutiye Medresesindeki Yeşilçam'da artistlerinin oynadığı filmlere ait afişlerin sergilenmesiyle başladı. Yakutiye önründeki törende Vali vekili Özgür Arslan, İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, festivalin onur konukları olan Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Şefik Döğen, Abdurrahman Keskiner ile Sivil Toplum Örgütleri (STÖ), öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu. Vatandaşlar özellikle festivalin onur konuklarına yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılanlar, Yakutiye Medresesi önünden açılan dev Türk bayrağının ardından Cumhuriyet Caddesinde yürüyerek Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, şehitlerin anısına saygıda bulunmak için Türk Bayrağı açarak yürüdüklerini söyledi. Nil Gürpınar "Bu yıl yakın zamana kadar çok şehidimiz oldu. Bizde onlara saygı gösterisinde bulunmak için Türk Bayrağı açtık. Çünkü hepimizin canı acıyor bu konuda. Her yıl çiçek dağıtırdık, ama bu sene onu da yapmadık. Şehitlere saygı duymak adına bunu yaptık. Festivalde çok sayıda güzel film yarışacak. Yazarlar, sinemacılar, gazeteciler halkla söyleşilerde bulunacak"^diye konuştu.

Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Eşref Kolçak ise çocukken çıktığı memleketi Erzurum'a 86 yaşında geldi. Şimdiye kadar birkaç kez İspir ilçesine gittiklerini anlatan Kolçak, Erzurum'u yakından tanımaya çalışacağını söyledi. Türkiye'de sinemanın 'varoluşu'na Ayhan Işık, Belgin Doruk, Fikret Hakan, Ahmet Mekin, Neriman Köksal, Muhterem Nur ile birlikte önemli katkı sağladıklarına dikkati çeken Eşref Kolçak, kendisiyle birlikte isimleri saydığı sanatçıların seyirciye sinemayı sevdirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitler İçin Dev Türk Bayraklı Kortej Yürüyüşü - Son Dakika


Advertisement