Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

17.03.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Koçer, mesajında, Çanakkale Zeferi'nin "tek millet, tek devlet, tek dil ve tek bayrak" olma sevdası olduğunu belirtti.

Bugün de Çanakkale'yi aratmayan bir ihanet ve kalleşlikle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

"O gün ittifak edip üzerimize gelen devletlerin bugün değişik adlarla bir araya getirdiği ve destek verdiği terör örgütleri aynı maksatla ülkemize ve aziz milletimize saldırıyorlar. Ancak tarihten ders çıkartamadıkları ortada. Bu ülkenin, her bir vatandaşının 100 yıl önce atalarının sergilediği milli şuurla yaşadığının idrakinde değiller. En zor zamanda bir ve beraber olmayı, gereken her türlü fedakarlığı göstermeyi, dayanışma ruhunu bu millet iyi bilir. İnanıyorum ki içinden geçtiğimiz bu zor günlerinde çok kısa sürede en başarılı şekilde üstesinden geleceğiz. Bu vesileyle vatanın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

- Uzer'in mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de, Çanakkale Zaferi'nin istiklalin ve istikbalin manifestosu olduğunu kaydetti.

Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları olduğunu, bunların sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirdiğini ifade eden Uzer, mesajında, "Kahramanlıklarla dolu tarihimizde de yeni bir çağ açan ve eski çağı kapayan birçok önemli kilometre taşı mevcuttur, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul'un fethi gibi. 1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır. Bugün Türkiye yeni bir kurtuluş mücadelesi veriyor. Yıl 2016 tarihe altın harflerle yazılan destanların benzeri bugün kalkınmada ve yerli-milli var oluşta ve duruşta yaşanıyor. Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 101. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Şahin'in mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de mesajında hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilendiği Çanakkale Zaferi'nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine, tarihe yeni bir yön tayin ettiğine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Bu gurur gününde fedakarlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Aziz milletimiz varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmiş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Bu yüksek manevi ruh ve milli şuur, milletimizin ve ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları dize getirmesini mümkün kılmıştır. Türkiye üzerine hesapları olanlar bilsin ki, Çanakkale 101 yıl önce geçilmemiştir, bugün de yarın da geçilemeyecektir. Milletimizin imanı ve kardeşliği, Çanakkale ruhunun çiğnenmesine asla müsaade etmeyecektir."

- Tahmazoğlu'nun mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Çanakkale Zaferi'nin yalnız tarihe değil milletin gönlüne de yazıldığını ifade etti.

Şehitleri Anma Gününün kendileri için ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, Gaziantep halkının da Kurtuluş mücadelesi verirken bu toprakların 6 bin 317 şehidin kanlarıyla sulandığını anımsattı.

Kendilerine düşen görevin ülkenin bugünlere gelmesi için canları pahasına savaşan şehitleri yad etmek oluğunu belirten Tahmazoğlu, gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement