Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

17.03.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Gül, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti.

Tüm imkansızlıklara rağmen aziz milletin bağımsızlığı, şerefi ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirten Gül, "Aynı zamanda harp sahasında düşmanından dahi esirgemediği merhameti ile tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koyduğu biz zaferdir" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin sadece tarihe ait bir başarı hikayesi değil, sürdürülmekte olan medeniyet yürüyüşünün de ilham kaynaklarının başında geldiğine dikkat çekti.

Bundan 101 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerin günümüzde de aynı sevda, inanç, ruh ve kararlılıkla çarptığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif'in Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Osmanlı coğrafyasının her köşesinden gelen vatan evlatlarının yan yana savaştığı, 253 bin gencin şehadet şerbetini içtiği Çanakkale, bugünün Türkiye'si için de bir kardeşlik sembolüdür. Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın da deyimiyle Çanakkale, Türkiye'nin önsözüdür. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu vatana, bugün de yarın da aynı şuurla sahip çıkılacağının da güvencesidir. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement