Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ta anma programları düzenlendi.

18.03.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ta anma programları düzenlendi.

Sivas Yukarı Tekke Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için saygı atışı yapıldı.

Vali Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ve diğer yetkililer anıta çelenk sundu.

Vali Barut, Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz bir zafer olduğunu belirterek, "Her bir bölgesinden İngiliz, Fransız, Avustralyalı, Yeni Zellandalı ve daha niceleri nereye geldiklerini ve ne uğruna savaştıklarını bilmeden, canını seve seve feda ederek şehit olmayı yaşamaya tercih eden siz vatan evlatlarıyla karşı karşıya gelmişlerdir. Neticede 'Çanakkale Geçilmez' sözü bir daha tarih sayfalarına nakşedilmiştir." ifadesini kullandı.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Barut, "Aziz şehitlerimiz, bu millet sizlerin kanının renginden alan bu bayrağı sürekli göklerde dalgalandırmak için gece gündüz çalışmaya gerektiğinde sizin gibi şehadet şerbetini içmeye her an hazırdır." diye konuştu.

Barut ve beraberindekiler daha sonra Şehitler Müzesi'ni gezdi. Polis şehitliğini de ziyaret eden yetkililer, kabirlere karanfil bırakarak şehit ailelerine taziyelerini sundu.

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Savaş o an kazanıldı" oyununda Çanakkale Savaşı'nın ruhunu canlandırdı.

Kırşehir

Kırşehir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ndeki tören, Kırşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneğinin çelenk sunmasıyla başladı. Vali Necati Şentürk, şehitlik defterine günün anlam ve önemini belirten mesaj yazdı, saygı atışı yapıldı. Daha sonra il müftüsü Mehmet Şahin, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Jandarma Yüzbaşı Musa Atar, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihini değiştiren bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

Vali Şentürk, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Muzaffer Canbal, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ve diğer yetkililer, şehit mezarlarına çiçek ve karanfil bırakarak dua etti.

Törene, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir

Nevşehir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Nevşehir Şehitler Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti. Merkezin bahçesinde katılımcılara Türk Bayrağı ve kırmızı karanfil dağıtıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Türk milletinin, sahip olduğu değerler için tüm zorluklara göğüs gerdiğini dile getirdi.

Tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde zorluklara göğüs geren milletin zaferlere ulaştığını ifade eden Ceylan, "Bu aziz vatan toprakları, şehitler diyarı olarak anılmayı fazlasıyla hak etmiştir. Bu yüksek manevi ruh, bu inanç milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasını hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır." dedi.

Öğrencilerin gösteriler sunduğu programa, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, daire müdürleri ve çok sayıda şehit ailesi ile vatandaş katıldı.

Yozgat

Yozgat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Bilal Şahin Kültür Merkezi'ndeki törene Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement