Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla, Kırıkkale'nin Sulakyurt, Balışeyh, Karakeçili, Yahşihan, Bahşılı ve Keskin ilçelerinde tören düzenlendi.

18.03.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla, Kırıkkale'nin Sulakyurt, Balışeyh, Karakeçili, Yahşihan, Bahşılı ve Keskin ilçelerinde tören düzenlendi.

Sulakyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen programa, Kaymakam Fikret Dağ, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, daire amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Dağ, tören alanına gelen şehit anneleriyle yakından ilgilendi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda, günün anlam ve önemiyle ilgili askeri personel ve öğrenciler tarafından konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu, tiyatro gösterileri yapıldı.

Balışeyh

Balışeyh'te Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Kaymakamlıkta devam eden programda, yeni oluşturulan "Şehitlik Köşesi"ne şehit aileleri tarafından şehitlerin fotoğrafları yerleştirildi.

Karakeçili

Karakeçili ilçesinde, Türk Büyükleri Parkı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Astsubay Çavuş Sadık Ceylan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından tören, Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesinde devam etti.

Törende, "Çanakkale" konulu şiirler ve asker mektupları okundu, sinevizyon gösterisi yapıldı. İlçede yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaymakam Onur Özaydın ve beraberindekiler, okul bahçesine Çanakkale Şehitleri anısını fidan dikti.

Yahşihan

Yahşihan Kaymakamlığı bahçesindeki tören, Kaymakam Ferhat Özen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kaymakam Özen ve beraberindekiler, Yahşihan Şehitliğine geçerek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Program, Yenişehir Ortaokulu Konferans Salonunda şiir dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından son buldu.

Bahşılı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Bahşılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Harun Ersin Polat, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, özel bir okulda düzenlenen etkinliğin ardından son buldu.

Keskin

Keskin ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sinan Burak Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Programa, Kaymakam Ayhan Abatay, Belediye Başkanı Dede Yıldırım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement