Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz bu günlerde, Çanakkale ruhu bizler için adeta bir deniz feneri, bir yol gösterici konumundadır.

17.03.2017 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz bu günlerde, Çanakkale ruhu bizler için adeta bir deniz feneri, bir yol gösterici konumundadır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Sekreteri Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın, yaşanan tüm imkansızlıklarına rağmen binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletin namusu bildiği bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini, ayrıca harp sahasında hasmından dahi esirgemediği merhametiyle tüm insanlığa emsal olacak şekilde ortaya koyduğu bir zafer olduğunu belirtti.

Milli şair Mehmet Akif'in deyimiyle Çanakkale Savaşın'nda verilen bu olağanüstü mücadelenin "Tarihe sığmayacak kadar büyük" olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

" İstanbul'dan, Halep'ten, Diyarbakır'dan, Yemen'den, Gaziantep'ten, Musul'dan, Gümülcine'den kısacası Osmanlı coğrafyasının her köşesinden gelen vatan evlatlarının yan yana savaştığı ve 253 bininin şehadet şerbetini içtiği Çanakkale, bugünün Türkiye'si için de bir önemli bir kardeşlik sembolüdür. Merhum şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın da ifadesiyle Çanakkale, Türkiye'nin ön sözüdür."

"Bizler için bu zafer, sadece tarihimize ait olan bir başarı hikayesi değil, halen sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de ilham kaynaklarının başında gelmektedir." ifadesini kullanan Gül, şöyle devam etti:

"'Çanakkale geçilmez' dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu vatana, bugün de yarın da aynı şuurla sahip çıkılacağının da güvencesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz bu günlerde, Çanakkale ruhu bizler için adeta bir deniz feneri, bir yol gösterici konumundadır. O gün nasıl ki yedi düvele karşı verilen mücadele, iman ve şuur ile başarıyla neticelendiyse bugün de ülkemiz pek çok farklı unsurla devam ettirdiği mücadelesinde inşallah muvaffak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement