Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Siirt'in Eruh, Batman'ın Sason ilçelerinde tören düzenlendi.

18.03.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Siirt'in Eruh, Batman'ın Sason ilçelerinde tören düzenlendi.

Eruh ilçesindeki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılıp, İstiklal Marşı'nın okunması başladı.

Eruh Halk Eğitim konferans salonunda devam eden törende "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro gösterisi, sinevizyon, oratoryo ve şiir dinletisi ardından anma günüyle ilgili resim, şiir, kompozisyon alanında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Eruh Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine yemekte konuşan Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, bu ülke için can verme olduğu müddetçe istikbalin ebediyete kadar bu topraklarda özgür bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Törene Garnizon Komutanı Üsteğmen Seracettin Özdil, Eruh Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Katırcı, Eruh Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İdris Yıldız, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve yakınlarıyla öğrenciler katıldı.

Batman

Sason ilçesinde Yunus Emre ilkokulu konferans salonunda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çanakkale Savaşı'yla ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, slayt gösterisi izlendi.

Törene, Kaymakam Ökkeş Beyaz, Garnizon Komutanı Binbaşı Özer Küçükuysal, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Yar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, şehit ve gazi yakınları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement