Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı kapsamında Rüstem Paşa Camisinde sabah namazının ardından tüm şehitler için okunan hatimlerin duaları yapıldı. Sabah namazı çıkışında katılımcılara çorba ve hoşaf ikram edildi.

Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Osmaneli İlçe Jandarma Karakolu'nda görevli Jandarma Astsubay Feramuz Yıldız, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Türkler, Çanakkale'yi zorlayan, çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. İşte bizler bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını anacak, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutlayacağız. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Hepsini saygıyla yad ediyoruz."

Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Serkan Ardıç, Belediye Başkanı Münür Şahin, Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, şehitliğe ziyarette bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement