Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerler toprağa verilmeye devam edilir...

16.07.2011 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu Ankara'nın Çubuk ilçesinde, jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım memleketleri Adana'da jandarma komando çavuşlar Necmettin Torun Samsun'da ve Emrah Eker Giresun'da toprağa verildi.

Çubuk Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda Merkez Camisi'ne getirildi. Delimehmetoğlu'nun ailesi, kendileri için ayrılan bölümde cenaze namazına gelenlerin taziyelerini kabul etti.

Ankara Müftüsü Hakkı Özer, yaptığı konuşmada, dünyanın insanlar için sınav sahası olduğunu, bu imtihanda başarılı olabilmek için en büyük nimetin sabır olduğunu belirtti. Bir şehidin 70 yakınına şefaat edeceğini ifade eden Özer, Türk milletinin şehit oğlu şehit bir millet olduğunu, asker olarak doğduğunu ve canını Allah rızası için verebildiğini söyledi. Özer, "Bu millet birliği ve beraberliği benimsedi ve inşallah ilelebet birlik ve beraberlik içinde yaşayacak" dedi.

Şehitlerin ebediyete intikalinde peygamber tarafından karşılanacağını ve cennete götürüleceğini anlatan Özer, "Cennet öyle bir yerdir ki bir girenin bir daha çıkma arzusu olmaz. Ama şehitler tekrar şehit olmak için dünyaya geri dönmek ister" diye konuştu.

Namazın ardından şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

Şehit Delimehmetoğlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere Oyumiğde Köyü'ne götürüldü.

-JANDARMA UZMAN ÇAVUŞLAR MUSTAFA GÜNEY VE GÖKHAN YILDIRIM İÇİN Adana'DA TÖREN-

Diyarbakır'da şehit olan jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün uçakla Adana'ya getirilen cenazeler Askeri Hastane Morguna kaldırıldı. Bugün şehitlerin cenazeleri askeri konvoyla törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Cami avlusundaki törene Mustafa Güney'in hamile eşi Merve, annesi Dudu Güney ve kardeşleri, Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar ve annesi Yıldız Yıldırım katıldı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi.

Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, CHP milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, MHP milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Ali Halaman, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda ilgili hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun törene çelenk gönderdikleri görüldü.

İl Müftüsü İsmail Canbolat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından tören mangası tarafından taşınan tabutlar askeri araca yerleştirildi. Şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.

-CENAZEDEKİ TEPKİLER-

Bu arada, cenaze töreni öncesinden başlayarak ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kalabalık grup, Vali İlhan Atış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Gruptakiler, milletvekili Çelik ve hükümete yönelik tepki gösterdi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tören boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı. Vali Atış'ın aracına binen Çelik'in etrafında korumalarının yanı sıra çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla çember oluşturdu. Bazı polis memurlarının şemsiyelerle milletvekillerinin yanında ilerlediği gözlendi. Ayrıca, daha önceki şehit töreninde Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenge saldırılması üzerine tören süresince sivil polisler çelenklerin önünde önlem aldı.

Polis ekiplerinin, görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalışarak, tekme attıkları gözlendi. Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişi daha sonra serbest bırakıldı.

-JANDARMA KOMANDO ÇAVUŞ NECMETTİN TORUN Samsun'DA TOPRAĞA VERİLDİ-

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi.

Alaçam Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve yakınları tarafından Yoğun Pelit köyündeki evinin önüne götürüldü. Helallik alınmasının ardından cenaze, araçla namazın kılınacağı alana götürüldü.

İl Müftü Vekili Hasan Yozgat tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarında toprağa verildi.

Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı baba Şükrü Torun'a teslim edilirken, cenazenin toprağa verilişi esnasında saygı atışı yapıldı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Tülay Bakır ve Akif Çağatay Kılıç, CHP Samsun milletvekilleri İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22), memleketi Giresun'da toprağa verildi.

-KOMANDO ÇAVUŞ EMRAH EKER Giresun'DA TOPRAĞA VERİLDİ-

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi, ambulansla Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi belediye meydanına getirildi.

Şehidin acılı annesi Medine Eker'i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, "Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izne gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım" diye ağıt yaktı.

Daha sonra Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülürken vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Giresun milletvekilleri Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, ilçe belde belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇUBUK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika

  • Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı
    11:56 Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı

    Eskişehir, Odunpazarı Müftülüğü Ramazan Ayı Enderun Usulü Teravih Namazı, 'Kur'an Ziyafeti ve İrşad Programı' Gökmeydan Camii'nde gerçekleşti. Okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerden sonra Odunpazarı ilçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, cemaate hitap etti. Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Selçuk Arap farklı makamlarla kıldırdığı teravih namazına, il Müftülüğü Yunus Emre ilahi korosu eşlik etti.

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası
    11:55 Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynadıkları tespit edilen 39 kişiye toplamda 270 bin lira idari para cezası uygulandı. İş yeri sorumlusu ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem gördü.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu

    Bilecik'in Gölpazarı İlçe Kaymakamı Alparslan Sözen, 6 Şubat depreminden sonra ilçede yaşayan vatandaşın iftar sofrasına misafir oldu. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden kaç sene geçerse geçsin hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmayacağını belirtti.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.


Advertisement