Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma erler Fatih Yeniay ve Kadir Görgülü'nün cenazeleri toprağa verildi.

19.02.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma erler Fatih Yeniay ve Kadir Görgülü'nün cenazeleri toprağa verildi.

Yeniay ve Görgülü'nün cenazeleri uçakla Adana Havalimanına getirildi. Burada cenazeleri karşılayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, şehit ailelerine sarılıp gözyaşı döktü. Yeniay'ın cenazesi Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'ndeki baba evine, Görgülü'nün cenazesi Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Daha sonra Sabancı Merkez Camisine getirilen cenazeler için cenaze namazı kılındı.

Törende, her iki şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kadir Görgülü'nün babası Süleyman Görgülü, törenin ardından fenalaştı. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın da müdahale ettiği baba Görgülü, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, CHP milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 10. Hava Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin naaşları, Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement