Şehitlikte Babalar Günü - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Babalar Günü

Şehitlikte Babalar Günü

Şehit babası Ekrem Erbay, Babalar Günü'nde oğlu Kerem Oğuz Erbay'ın Kadifekale Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti.

17.06.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit babası Ekrem Erbay, Babalar Günü'nde oğlu Kerem Oğuz Erbay'ın Kadifekale Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti.

Babalar Günü'nü iki yıl önce şehit verdiği oğlunun kabrini ziyaret ederek geçiren Ekrem Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün kendisi için çok zor bir gün olduğunu, ancak babalık duygusunu en iyi anlayan insan olduğunu ifade etti.

"Babalar Günü" nedeniyle önce vefat eden babasının, ardından da şehit oğlunun mezarını ziyaret ettiğini dile getiren Erbay, askere gitmeden önce birlikte teksit tasarımı işiyle uğraştıkları oğlunun, 2010 yılında İskenderun'da teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olduğunu ve o günden itibaren yaşamının ve yaşama bakışının değiştiğini söyledi.

Artık her duygu ve olayın kendisi için anlamının farklılaştığını belirten Erbay, şöyle konuştu:

"Benim en zor günüm bugün. Ama en büyük gururum oğlum. Benim için en büyük baba bu. Evladının kıymetini bilmek çok önemli. Yaşarken, insanlar bazı şeylerin farkına varmıyor. Oğlum şehit olmadan, şehit haberlerini duyuyorduk, ama bu kadar farkına varmıyorduk. Oğlum şehit olduktan sonra vatanın ne kadar değerli olduğunu, bu çocuklara ne kadar dua etsek az olduğunu anladım. Bu vatanın gerçek sahibi bizler değiliz, burada yatan evlatlarımız.

Buranın oğlumun evi olduğunu düşünüyorum. İzmir'de olduğum her gün geliyorum, oğlumu ziyaret ediyorum onunla sohbet ediyorum. Benim en huzurlu olduğum yer burası."

Şehitlere sahip çıkılmadığından yakınan Erbay, şehit haberleri yayınlandıktan sonra ailelerin kendi acılarıyla başbaşa kaldığını, herkesin bir gün böyle bir şey başına gelecekmiş gibi düşünmesi ve hareket etmesini dilediğini kaydetti.

Erbay, "Bu ülke toprakları o kadar basit kazanılmadı. Bu ülkede şehitlerimiz sayesinde ayaktayız. Herkes bunu bilerek yaşasın" dedi.

Muhabir: Tolga Albay/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlikte Babalar Günü - Son Dakika


Advertisement