Şehitlikte Hüzünlü Tören - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Hüzünlü Tören

Şehitlikte Hüzünlü Tören

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıl dönümünü dolayısıyla Mersin Şehitliğinde düzenlenen törende, şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı.

14.06.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıl dönümünü dolayısıyla Mersin Şehitliğinde düzenlenen törende, şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Jandarma Astsubay Ömer Koca'nın Şırnak'ta 25 Şubat 2016'da teröristlerce şehit edildiğinde henüz 7 günlük olan oğlu Muhammed Hüseyin'in, babasının mezarı başındaki görüntüleri herkesi hüzünlendirdi.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıl dönümünü dolayısıyla Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından Akbelen Şehir Mezarlığı içindeki Şehitlikte tören düzenlendi. Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve şehit yakınlarının katıldığı törende hüzünlü anlar yaşandı. Şehitlik Anıtı önünde Albay Kanat tarafından anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Erdem Ersoy, bir konuşma yaparak jandarmanın tarihçesini anlattı. Erkan, "Jandarma Genel Komutanlığı halen ülkemiz genelinde 3 bin 33 iç güvenlik birliği, 369 komando birliği, 559 cezaevi birliği, 160 koruma birliği ve 7 havacılık birliği olmak üzere 4 bin 128 birimiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat esasına göre, vatan sevgisiyle dolu, tevazu, fedakarlık ve kahramanlık ordusu olarak milletimizin hizmetindedir" dedi.

Törene katılanlar daha sonra şehitliğe geçtiler. Burada okunan duanın ardından Vali Yardımcısı Demirezer, Albay Kanat ve protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bırakıp, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendiler.

Şehit Ömer Koca'nın minik oğlu herkesi hüzünlendirdi

Şehit anneleri evlatlarının başında sürekli gözyaşı dökerken, Şırnak'ta 25 Şubat 2016'da sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Ömer Koca'nın, 15 aylık oğlu Hüseyin'in babasının mezarı başında 'baba' diye seslenmesi törene katılanları hüzünlendirdi. Oğlu Hüseyin doğduğunda birliğinden izin alarak Mersin'e gelen ve oğlunun sadece 3 gün görebilen Ömer Koca şehit düştüğünde, oğlu henüz 7 günlüktü. Annesi Funda Koca'nın kucağında babasının mezarına karanfil bırakan, mezarının kenarındaki taşlarla oynayan minik Hüseyin'in durumu, duygu anların yaşanmasına neden oldu.

Şehit Koca'nın annesi Ayşe Koca ise tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Jandarma Komutanı Albay Kanat'a sarılarak uzun süre gözyaşı döken Anne Koca'ya, sağlık görevlileri müdahale etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitlikte Hüzünlü Tören - Son Dakika

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement