Şehrim Denizli Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Şehrim Denizli Projesi Tanıtıldı

Denizli'de öğrencilerin şehrin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini öğrenirken okuma alışkanlıklarını artırmaları ve ilkokul çağındaki engelli öğrencilere sesli kitap materyali kazandırmak üzere hazırlanan Şehrim Denizli Projesinin tanıtım toplantısı, Vali Hasan Karahan'ın...

08.08.2018 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de öğrencilerin şehrin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini öğrenirken okuma alışkanlıklarını artırmaları ve ilkokul çağındaki engelli öğrencilere sesli kitap materyali kazandırmak üzere hazırlanan Şehrim Denizli Projesinin tanıtım toplantısı, Vali Hasan Karahan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkezefendi ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Tevfik Fikret Eteker, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve daire amirleri katıldı.

Vali Karahan, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin genç nesillerin yaşadıkları, bulundukları şehirlere aitlik duygularının gelişmesi adına bütün Türkiye çapında başlatılan ciddi bir proje olduğunu belirtti.

Projede Denizli'nin öncü ve pilot il olması talebiyle hemen çalışmalara başladıklarını dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Denizli'yi hem tanıtan hem sevdiren bir proje. Okullarımızda öncelikle 3. sınıf öğrencilerimiz ve engelli öğrencilerimizle başlayacak ve bundan sonra Denizli dersi olarak devam edecek bir projedir. Şehirlerin sevgisi küçüklükten başlar, orayla ilgili bir hatırası, muhabbeti olsun ki şehri sevsin. Denizli, ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir, görenler hayran kalmaktadır. Projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen "Şehrim Denizli Projesi" ile ilkokul 3. sınıf öğrencileri için 19 ilçenin 19 hikaye ve 1 giriş kitabı ile tanıtılacağı proje kapsamındaki hikaye serisinin adının "Bilge Horoz Serisi" olacağı bildirildi.

Proje ile yazılan kitapların sesli kitap olarak hazırlanması, işaret diline tercüme edilmesi, görselleriyle birlikte montajlanarak videolar oluşturulması, oluşturulan tüm materyallerin genel ve dezavantajlı grupların aynı anda kullanabileceği materyaller olması hedeflenen projenin 24 ay süreyle ve toplam bütçesinin 388 bin 250 lira olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehrim Denizli Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement