Şehrin Asi Çocuğu - Son Dakika
Spor

Şehrin Asi Çocuğu

Şehrin Asi Çocuğu

Medipol Başakşehir 10 kişi kaldığı maçta Beşiktaş'a şans tanımadı, haftayı dev bir kazançla kapatarak şampiyonluk yarışında avantaj yakaladı: 1-0

19.03.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdar Sarıdağ - Maçın Öyküsü

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan turuncu-lacivertliler, Kartal'a adeta nefes aldırmadı, Elia'nın şık vuruşuyla ilk yarıda üstünlüğü de yakaladı. Farkı açacak fırsatları harcayan Abdullah Avcı'nın ekibi, 62'de Caiçara'ya çıkan kırmızıyla sarsıldı. Son yarım saatte oyunu rakip kaleye yıkan siyah-beyazlılar savunmayı aşamayınca sahadan eli boş ayrıldı.

Fenerbahçe- Galatasaray maçından tam istediği gibi bir skoru arkasına alarak Medipol Başakşehir karşısına çıkan Beşiktaş hayal kırıklığına uğradı. Emre, Arda ve Epureanu gibi isimlerin olmaması nedeniyle favori gözüyle bakılan siyah-beyazlı takım, belki de sezonun en kötü maçlarından birini oynadı. Bu maç için Bayern Münih karşısında rotasyonlu bir kadro çıkaran Şenol Güneş, deyim yerindeyse sahadaki oyuncularını tanıyamadı.

Oyuna kötü başlayan Beşiktaş, daha ilk dakikalarda kalesinde ciddi tehlikeler görmeye başladı. 6. dakikada Visca'nın şutunu çıkaran Fabri'nin bu maçta yorulacağı çok belliydi. Yine Visca'nın vuruşunda, Adriano ve Tosic tehlikeyi uzaklaştırarak adeta bir mucizeye imza attılar. Fakat Beşiktaş, 28'de kaptırılan top nedeniyle Elia'nın ayağından gelen gole engel olamadı. İlk yarıda hiçbir üretkenlik sağlayamayan Beşiktaş, Talisca'nın 33'te kullandığı frikikle eşitliği yakalamak istedi ama top az bir farkla yandan auta gitti. 45+2'de ise Babel hem üzdü hem sevindirdi. Hollandalı oyuncu, kaptırdığı top nedeniyle gelişen ani Medipol Başakşehir atağında, geriden koşarak meşin yuvarlağı Adebayor'un ayaklarından söktü aldı.

İkinci yarıda ise heyecan daha da arttı. 62'de Caiçara'nın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi nedeniyle avantajlı duruma geçen Beşiktaş fırsatı değerlendiremedi. 65. dakikada Lens'in ortasını son anda ıskalayan Negredo belki de tarihi bir fırsatı kaçırdı. 73'te Atiba ve 86'da Talisca'nın çektiği şutlar ise direğin yanından auta gidince, Kartal sahadan eli boş ayrıldı.

Caiçara kızardı

Başakşehir, Junior Caiçara'ya 62. dakikada çıkan kırmızı kart nedeniyle son yarım saati 10 kişi oynadı. İlk yarıdan sarı kartı bulunan Brezilyalı oyuncu, Adriano'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarıdan kırmızıyla atıldı. Başakşehir'de Clichy de gördüğü sarıyla cezalı duruma düştü.

Alkışlar Elia'ya

Maçın ilk yarısında attığı şık golle Medipol Başakşehir'i öne geçiren Elia asker selamı verdi. Adebayor'un pasında topu filelerle buluşturan Hollandalı futbolcu şeref tribününün önüne koşarak selam verirken, büyük alkış aldı.

]

]

]

]

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Şehrin Asi Çocuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement