Şehrin En İşlek Caddesindeki Arsasını Demirle Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Şehrin En İşlek Caddesindeki Arsasını Demirle Çevirdi

Şehrin En İşlek Caddesindeki Arsasını Demirle Çevirdi

Samsun'da arsası şehir merkezinde kalıp yol olan mirasçılar, yıllar sonra arsalarının etrafını çevirmek isteyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Demokrat Parti zamanında senatör olan avukat Cemalettin Bulak'ın hayatını kaybetmesinden sonra...

25.11.2013 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da arsası şehir merkezinde kalıp yol olan mirasçılar, yıllar sonra arsalarının etrafını çevirmek isteyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Demokrat Parti zamanında senatör olan avukat Cemalettin Bulak'ın hayatını kaybetmesinden sonra İstanbul ve Bodrum'da yaşayan varisleri yıllar sonra mirasları araştırmaya başlattılar. Tapuda yapılan araştırmada Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Gazi Caddesi Simit Center önünde yol içinde kalan 171 metrekarelik bir arsa tespit edildi. 8 varisli arsasının yerini tespit etmek isteyen Cemalettin Bulak'ın oğlu Mehmet İnan Bulak, avukatı Ata Giritli ve Mehmet Ertuğrul Avcı'ya arsasının yerinin tespitini yapılması ve etrafının da çevrilmesi için vekalet verdi. Avukat Giritli ve Avcı, tapu kadastro görevlisi ile arsasının bulunduğu yere giderek burada yer tespiti yaptırdılar. Kadastro görevlisinin yer tespiti yaptığı alanı demirle çevirmek isteyen avukatlara önce zabıta ekipleri, ardından da polis ve daha sonra da Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Adem Yüksel müdahale etti.

Avukat Ertuğrul Avcı, söz konusu arsanın müvekkilinin tapulu yeri olduğunu ve çalışmalara kimsenin müdahale edemeyeceğini söyleyip tapu ve belgeleri gösterdi. Vatandaşlar ise Mecidiye Çarşısı yolunu demir ile çevrilmek istenmesini merekli gözlerle izlediler. Bazı vatandaşlar, "Tapulu yeri ben olsam ben de çevirirdim" derken, bazıları ise yolun kapatılmamasını ve belediyenin müdahale etmesini istedi.

Zabıta Müdürü Yüksel, çalışmaları durdurup arsa sahibinin avukatlarının belediyenin avukatları ile buluşturdu. Bu sırada Samsun Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmaları başlatıp söz konusu arsayı istimlak yaparak arsa sahibine de arsasının yanındaki binalardan hisse verilmesini sağladı. Bunun üzerine çalışmalar son buldu.

Avukatlar Ata Giritli ve Mehmet Ertuğrul Avcı, söz konusu arsanın 56 yıldır müvekkillerine ait olduğunu, belediyenin gerekli istimlak çalışmasını yapmasının ardından arsayı çevirme işlemlerini sonlandırdıklarını söylediler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehrin En İşlek Caddesindeki Arsasını Demirle Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement