Şehrin En İşlek Caddesindeki Yol Duvarla Kapatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehrin En İşlek Caddesindeki Yol Duvarla Kapatılacak

Şehrin En İşlek Caddesindeki Yol Duvarla Kapatılacak

Samsun'da arsaları şehir merkezinde yol yapılan mirasçılar, yıllar sonra arsalarına sahip çıkınca belediye ile anlaşamadılar.

09.07.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da arsaları şehir merkezinde yol yapılan mirasçılar, yıllar sonra arsalarına sahip çıkınca belediye ile anlaşamadılar. Mirasçılar açtıkları davayı da kazanınca yolu duvarla kapatma kararı aldılar.

Demokrat Parti zamanında senatör olan avukat Cemalettin Bulak'ın hayatını kaybetmesinden sonra İstanbul ve Bodrum'da yaşayan varisleri yıllar sonra mirasları araştırmaya başladılar.Tapuda yapılan araştırmada Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Gazi Caddesi Simit Center önünde yol içinde kalan 171 metrekarelik bir arsa tespit edildi. 8 varisli arsasının yerini tespit etmek isteyen Cemalettin Bulak'ın oğlu Mehmet İnan Bulak, avukatı Ata Giritli ve Mehmet Ertuğrul Avcı'ya arsasının yerinin tespitinin yapılması ve etrafının da çevrilmesi için vekalet verdi. Avukat Giritli ve Avcı, tapu kadastro görevlisi ile arsasının bulunduğu yere giderek burada yer tespiti yaptırdılar. 25 Kasım 2013 tarihinde söz konusu yeri demirle çevirmeyi düşündüler. Ancak, bu tarihte Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri olaya müdehale etti, çalışmalar durduruldu. Ancak, arsanın bedelinin 8 milyon lira olduğunu açıklayan Avukat Ertuğrul Avcı, bugün söz konusu yolda açıklamada bulunarak bir kaç gün içinde yolu tamamen duvarla kapatacaklarını söyledi. Avukat Avcı, " Müvekkillere ait bu arsa Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 1971 yılından buyana hiçbir bedel ödenmeden kullanılmaktadır. Kamusal alan olan Mecidiye Çarşısı girişindeki araç trafiğine kapalı cadde üzerinde kalan parselde müvekkiller hiçbir tasarrufta bulunamamıştır. Tapulu arsalarına bir yapı da inşa edememişlerdir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı kamulaştırma bedeli ödememek için 1968 yılında yapılmış olan Bafra İşhanı ile müvekkillerimizin parselini hissedar yaparak iki parsel sahibi de mağdur edililmiştir. Bu konuda Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar müvekkillerimizin lehinedir. Eğer belediye kamulaştırma yapmaz ise bir kaç gün içinde söz konusu şehrin ortasındaki yolu duvarlarla kapatacağız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehrin En İşlek Caddesindeki Yol Duvarla Kapatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement