Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı

Balıkesir'de yılan sanılarak öldürülmek istenen ve nesli tükenmekte olan çiftçi dostu oluklu kertenkele, son anda kurtarılarak koruma altına alındı.

16.05.2018 20:00  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde halk arasında 'kör yılan' olarak bilinen ve nesli tehlike altında olan çiftçi dostu, tehlikesiz 'oluklu kertenkele' itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortama bırakıldı.

YILAN SANDILAR, ÇİFTÇİ DOSTU KERTENKELE ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Camivasat Mahallesi Körfez Polis Merkezi karşında yılan olduğu ihbarı alan itfaiye ekipleri alarma geçti.Ekipler, askeri lojmanlarında bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmeyen kertenkelenin yılan olmadığını ve termit, karınca ve küçük böceklerle beslendiği için çiftçi dostu bir hayvan olduğu görüldü.

Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı

AZ KALSIN ÖLDÜRECEKLERDİ

İtfaiye Amirliği ekipleri, bacakları bulunmayan, zararsız ve uysal bir hayvan olan oluklu kertenkeleyi yakalayarak çuvala koyduktan sonra doğal ortama bıraktılar.Öte yandan vatandaşların kertenkeleyi yılan sanarak öldürmek istedikleri ortaya çıktı.

Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı

"ZEHİRSİZ, ISIRMAZ"

Yetkililer, oluklu kertenkelenin vatandaşlar tarafından ayakları olmadığı için yılan sanılarak öldürüldüğünü belirtirerek, "Yılanlarda göz kapakları yoktur, ama bunların göz kapakları vardır. Ayrıca derisinin kenarlarında oluklar bulunuyor. Zehirsiz ve ısırmaz bildiğimiz kertenkeleler ne ise bu da aynıdır. Nesli tükenmek üzere olduğu için kesinlikle öldürülmemelidir" şeklinde konuştu.

Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı
Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Vatandaşların Yılan Sanıp Öldürmek İstediği Oluklu Kertenkele, Son Anda Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • Yusuf: D E V A M D E V A M D E V A M D E V A M D E V A M D E V A M D E V A M D E V A M. 18 14 Yanıtla
  • URFALI: dewam dewammm dewammm asıl teröre teröre yandaşlık yapan karektersizlere tamam neymiş selo içerden çıksın la siz nasıl bir süzmesiniz lafa gelince ben ülkücüyüm ben cumhuriyet halk partisiyim öteki moruk ya ben milli göürüşçüyüm deyip miletti keklmeye çalışıyorlar hadi ordannnnn 9 18 Yanıtla
  • TAMAM: Artik TAMAM. Ulkeyi mahvettiniz. TAMAM 6 18 Yanıtla
  • Devam. Devam. Sonsuza kadar: Avucunuzu yalayın. Siyonizmin. İşbirlikcileri. Sizi gidi. Batı taklitcileri. Sizi 9 14 Yanıtla
  • MOLLA KASIM: DEVAM 12 9 Yanıtla
  • TAMAMMM: TAMAMMMMMM 8 13 Yanıtla
  • herşey iyi olacak: tamam 8 12 Yanıtla
  • karamanlı: LAİKLİK ELDEN GİDİYEAH 15 4 Yanıtla OSMANLI: O NASIL BİR ŞİVE KARAMANLI:)))) 0 0
  • Türkiyem: Yılan olsa da gereksiz yere niye öldüresin ki, dünya geniş yasasın bi köşesinde. Allah hic bir canlıyı boş yere yaratmaz. Kendini koruma dışında öldürmeyin, merhamet edin ki merhamet olunasiniz 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında
    09:30 Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

    Beylikdüzü'nde motosikletli şüphelilerin polisten kaçması kask kamerasına yansıdı. Şüphelilerin üzerinden yasadışı ilaçlar ve bir adet havalı tabanca çıktı. 18 yaşından küçük oldukları belirlenen şüphelilere toplamda 33 bin 472 lira ceza kesildi.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş
    09:20 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi
    09:20 Azra Akın ikinci kez anne oldu! Bebeğinin cinsiyetini doğumda öğrendi

    Uzun yıllardır Atakan Kuru ile mutlu bir evliliği bulunan güzel oyuncu Azra Akın, ikinci kez anne oldu. Bebeğinin cinsiyetini doğum esnasında öğrenen Akın'ın bir kızı oldu ve adını Arya koydu.

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahsı kimlik soruşturması sonucunda yakaladı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.


Advertisement