Şehzadeler Ziraat Odasında 'Paralel' İddiası - Son Dakika
Güncel

Şehzadeler Ziraat Odasında 'Paralel' İddiası

Şehzadeler Ziraat Odasında \'Paralel\' İddiası

Manisa’nın Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Ethem Yasin, oda içinde paralel yapılanma olduğunu iddia ederek, son dönemde artan usulsüzlük olduğunu, bölgecilik yapıldığını öne sürerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

10.01.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Ethem Yasin, oda içinde paralel yapılanma olduğunu iddia ederek, son dönemde artan usulsüzlük olduğunu, bölgecilik yapıldığını öne sürerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Ethem Yasin ve odanın muhasip üyesi Cem Erdöl görevlerinden istifa etti. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de iddiaları yalanladı.

İstifa ettiğini düzenlediği bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşan Meclis Başkanı Ethem Yasin, şöyle konuştu: "Odamızın adı Şehzadeler Ziraat Odası olması sebebiyle yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu başkan vekili Yunusemre bölgesindendir. İki ilçeye hizmet vermek görevimizdir. Lakin burada gizli bölgecilik yapılmaktadır. Yunusemre'nin 70 bin dekar, Şehzadeler'in 322 bin dekar tarım alanı hemen hemen 5 katı bir alan olmasına rağmen Yunusemre bölgesinde oda bütçesinden yaklaşık 70-80 bin TL'lik bir harcama yapılmıştır. Hatta yönetim kurulunda görev yapan 'Paralelci' diye kendi aralarında konuştukları duyumlarımız olmuştur. Kişilerin yönlendirilmesiyle bazı fahiş ve rayiç üstü harcama yapılmış, ne harcama listesi, ne detay harcama kalemleri, meclis başkanı olarak tarafıma izah edilmemiştir. Buna karşın Şehzadeler Bölgesine de bir TL'lik yatırım yapılmamıştır. Mevcut oda yönetimi içerisinde ahlaka mugayir olayların yaşandığı ve cereyan ettiği kulaktan kulağa dolaşmaktadır."

4 BİN TL'YE SATILDI 125 TL HESABA GEÇTİ

Yasin açıklamasının devamında, "Oda yönetmeliklerinde açık açık belirtilmesine rağmen yüksekokul mezunu olması gerekirken ve oda bünyesinde ziraat mühendisleri çalışırken, ne hikmetse oda, lise mezunu bir memura teslim edilmiş, onun idaresi altına giren yönetim kurulu ve bazı meclis üyeleri bunun nedenini sorgulamamaktadır. Tam bir teslimiyet içerisindedir. Bu teslimiyet nedendir? Yine önceki dönemde yönetimden bize intikal eden bir ton kuru üzüm depolarımızda mevcut olup, görevlendirilen bir meclis üyemiz tarafından meclis toplantılarında 4 bin TL'ye satıldığı duyumlarını almışken, oda hesaplarına 125 TL para teslim edilmiştir. Bilgimiz olması gereken konularda bizlerin bilgisi olmayıp ahlaksız kişiler odaya ait her türlü gizli bilgiye el altında ulaşabilmektedir. Ben Ethem Yasin, muhasip üyemiz Cem Erdöl, Yönetim Kurulu Üyemiz Erdem Gezek ve Özcan Görer, Meclis üyemiz Selçuk Pekdinç ve Murat Çavdar'ı tarifsiz bir şekilde rahatsız etmiştir. Dolayısıyla istifa etmek onur ve erdemli bir davranış olduğu gerekçesiyle noter marifetiyle meclis başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Aynı şekilde muhasip üyemiz Cem Erdöl de noter kanalıyla istifa etmiştir."

KONGRE ÇAĞRISI

Yasin, konuşmasının sonunda odanın görev yapamaz hale geldiğini ve acilen kongreye gitmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Bizler için ahlak, helal, haram, dürüstlük gibi kavramlar çok önem arz etmekte ve hayatta olmazsa olmazımızdır. Bazı ahlaksızlara sessiz kalmak tarafıma, mizacıma, hayat felsefeme ters gelmiştir. Meclis oda yönetimi ve meclisinin bazı nedenlerden dolayı çalışma, hizmet verme imkanı ve olasılığı kalmamıştır. Yunusemre bölgesi ayrı bir oda, Şehzadeler bölgesi ayrı bir oda şeklinde dönüştürülmesi, ayrı ayrı yönetilmesi, yönetimlerinin tesis edilmesi acilen gerekmektedir. Ayrıca oda çalışamaz duruma geldiğinden dolayı olağanüstü kongre ve seçim kararı derhal alınmalıdır."

İDDİALARI YALANLADI

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ise, Ethem Yasin'in istifasından haber olduğunu belirterek, Yasin'in iddialarının bir doğru tarafı olmadığını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehzadeler Ziraat Odasında 'Paralel' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement