Sekasem Kadın Spor ve Eğitim Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

Sekasem Kadın Spor ve Eğitim Merkezi Tanıtıldı

Sekasem Kadın Spor ve Eğitim Merkezi Tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte SEKASEM Kadın ve Spor Eğitim Merkezinin tanıtımını gerçekleştirdi.

11.03.2018 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte SEKASEM Kadın ve Spor Eğitim Merkezinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKASEM içerisinde "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesi kapsamında kadınlara özel yapılan "Kadın Spor Merkezi" tanıtım programını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, Daire Başkanları, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve çok sayıda davetli ve sporcunun yer alığı tanıtım programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Spor İçin Harekete Geç gibi, kadınlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalardan aldığımız başarılı sonuçlar, bizi hep yeni projeler üretme noktasında yüreklendirdi. Bu nedenle Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesini geliştirdik. Binlerce kadınımızı evlerden, spor ve yaşam merkezlerine taşıdık" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların sosyal yaşamdaki yerini genişlettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Biliyoruz ki kadın sağlıklı ve mutlu ise toplum da sağlıklı ve mutlu olur. Çünkü bir nesil kadınların ellerinde yetişiyor. Şişmanlık ya da diğer adıyla obezite, Sağlıklı yaşam ve çağın hastalığı olarak tabir edilen küçümsenmemesi gereken önemli bir dert. Araştırmalar, Türkiye'de obezite bizleri de yakın tarihte tehdidi altına alacak. Yapılan araştırmalarda obezitenin kız çocuklarımızda daha sık rastlandığı gözlemlenmiş. Sağlık Bakanımız da sık sık Türkiye'nin obeziteyi büyük bir problem olarak yaşamaya başlayan ülkelerden birisi olduğunu belirterek, 'Çocukluk çağı ve erişkin obezitesi' vurgusu yapmaktadır. Türkiye'de obezite süratle yayılıyor demektedir" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen SEKASEM Kadın Spor Eğitim Merkezinin tanıtım programına katılan Vali Hüseyin Aksoy da spora verdiği destekten ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı gerçekleştirilen Spor ve Eğitim Merkezinin tanıtım programında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Büyükşehir Belediyemiz birçok spor tesisini Kocaeli'ye kazandırıyor. Bugünde onlardan birini gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı bir toplum ve nesiller için spor çok önemli. Gençlerimizin olumsuzluklardan uzak durması için spor yapmaları çok önemlidir. O nedenle spor tesislerini çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin Haydi Anneler Spora projesiyle 50 bini aşan kadınımızın sağlıklı yaşam için gayret gösterdiğini biliyoruz" eklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu ile tüm davetliler SEKASEM Kadın Spor Eğitim Merkezinin yanı sıra Kağıtspor'un antrenman yaptığı alanları ve kulüp binasını gezerek mini sporcularla da bir araya geldiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sekasem Kadın Spor ve Eğitim Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement