Sekmen, Estp Üyelerini Dinledi - Son Dakika
Yerel

Sekmen, Estp Üyelerini Dinledi

Sekmen, Estp Üyelerini Dinledi

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun (ESTP) üyesi dernek, vakıf ve sendikaların katıldığı genişletilmiş istişare toplantısına konuk olan Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Sivil Toplum Kuruluşlarının sorunlarını dinledi.

10.03.2016 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun (ESTP) üyesi dernek, vakıf ve sendikaların katıldığı genişletilmiş istişare toplantısına konuk olan Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Sivil Toplum Kuruluşlarının sorunlarını dinledi.

ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli özellikle Tarihi İpekyolu'nun yeniden canlandırılması için platform olarak gündeme taşıdıklarını konu ile ilgili hazırladıkları dosyaları ilgili makamlara ileteceklerini dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de Erzurum için yapılmış ve yapılacak bütün çalışmalardaki gayretinin memnuniyet verici olduğunu belirterek bu konuda da desteğini beklediklerini söyledi.

Güvenli; TBMM den de geçen Güney-Kuzey demir yolunun Harran ovasını Trabzon limanına bağlayacak bir proje olmasına rağmen Erzurum'un by-pass edilmeye çalışılmasının büyük sıkıntılara yol açacağını hatırlattı.

1912 yılında bu bölgenin kalkınması için rapor hazırlatan Erzurum Valisi Mehmet Emin Yurdakul bile o tarihte Erzurum'un ve bölgenin kalkınabilmesi, Erzurum'un bir taraftan İran'a diğer taraftan da Trabzon'a demiryolu ile bağlanarak ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu gün ise bu hattın bir diğer ayağını oluşturacak ve hatta adeta bu projeyi tamamlayacak güney hattı ile de Harran'a bağlanacak olması ayrı bir önem arz etmektedir. Güzergah; Harran- Diyarbakır Erzurum'dan Kop üzerinden Çaykara'dan Rize ve Trabzon'a eşit mesafede olan Of'a (Rize'ye de Liman yapılıyor olması nedeniyle Of ilçesi iki limana da 40 km. mesafededir.) inmesine rağmen günümüzde bunun değiştirilmeye çalışılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen Güvenli; " Yakın bir tarihte Ankara'da gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

ESTP üyelerinin sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çözüm noktasında belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek Erzurum için, Erzurum halkı için 24 saat çalışmanın yetmediğini belirterek bu konuda STK'lara da önemli görevler düştüğünü hatırlattı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sekmen, Estp Üyelerini Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement