Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz'i İkiye Böldü! - Son Dakika
Güncel

Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz'i İkiye Böldü!

Ordu'nun Fatsa ve Perşembe ilçelerinde yağan yağmur sonucu oluşan selin bilançosu ağır olurken, sel ile birlikte denize akan ağaç parçaları, fındık ve diğer cisimler Karadeniz'i ikiye böldü.

09.08.2018 22:59  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ve Perşembe ilçelerinde yağan yağmur sonucu oluşan selin bilançosu ağır olurken, sel ile birlikte denize akan ağaç parçaları, fındık ve diğer cisimler adeta Karadeniz'i ikiye böldü. Selin etkisi bölgede devam ederken selin sürüklediği cisimler Karadeniz'de farklı görüntüler oluşturdu. Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü Mahallesi açıklarındaki farklı görüntü, görenleri hayrete düşürdü.

Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz'i İkiye Böldü!

FATSA'DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aktepe, sele neden olan yerlerle ilgili hemen çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Tüm mağduriyetler giderilecek. Mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak." diye konuştu. Aktepe, şunları kaydetti:"Biz sağanak yağış ile ilgili duyurularımızı yapmıştık. Bütün ekiplerimiz sel nedeniyle nöbette bulunuyordu. Allah'a çok şükür sel afetini herhangi bir can kaybı olmadan şimdilik atlattık. CenabıAllah beterinden korusun. Sel afeti nedeniyle devletimizin ilgili birimleri hasar tespit çalışmalarına başladılar. Mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda çalışmalar yapılacak. Doğu bölgesinden fındık toplamak için ilçemize gelen ve selden mağdur olan işçiler de tehlikeli bölgeden tahliye edildiler. Fatsa belediyemiz ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz selden zarar gören yerlerin onarımına hemen başladılar."Öte yandan ilçede sel felaketinden dolayı konakladıkları alanlardan tedbiren çıkarılan mevsim tarım işçilerine, Türk Kızılayınca yardımda bulunuldu. Saraycık Mahallesi'nde Elekçi Irmağı kenarındaki alanda yaşayan mevsimlik tarım işçileri, olası bir taşkından dolayı Necip Fazıl Kısa Kürek Anadolu Lisesi Yurdu'nun bahçesine yerleştirildi. Türk Kızılayı da selden dolayı mağdur olan mevsimlik işçilere yemek dağıttı ve 100 çadır, 300 battaniye ve 300 yatak yardımında bulundu.

Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz'i İkiye Böldü!

SON 50 YILIN SEL AFETİNİ YAŞADI

"Çaybaşı ilçesi Belediye Başkanı İsmet Yanık, ilçenin tüm altyapısının tamamen tahrip olduğunu vurgulayarak, "İlçemiz görülmemiş şekilde son 50 yılın sel afetini yaşadı. En büyük sevincimiz can kaybının yaşanmaması. 3 köprümüz yıkıldı, 5 mahalleye ulaşım sağlayamıyoruz. Ekiplerimiz dünden itibaren 7/24 mahallere ulaşım sağlama açısından gayret gösteriyor. Yıkılan köprü ve köprülerin ulaşıma kapalı olması münasebetiyle de uzak mesafelerden vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yollarımız tamamen gitti, altyapımız tamamen çöktü." diye konuştu.

AFETTEN ETKİLENEN ÇİFTÇİNİN BORCU ERTELENECEK

Ordu'daki afetten etkilenen çiftçilerin zirai kredi borçları ertelenecek. Açıklama, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.Pakdemirli, "Afetten etkilenen çiftçilerin düşük faizli zirai kredi borçları müracaatları halinde ertelenecek" dedi.

Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz\'i İkiye Böldü!

Son Dakika Güncel Sel Sularıyla Akan Cisimler Karadeniz'i İkiye Böldü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • TUNÇ06: Artık bu doğal felaketlere hazırlıklı olmak lazım...heryer asfalt oldu su yolu değişti söyleyen hain ilan edildi yeni yapılan köprü nasıl yıkılır ? bunun hesabını sorması lazım devletin.. 9 0 Yanıtla qq: su yolunu değiştiren devlet zaten 0 0
  • MALATYALI: DOĞAL AFETİ NE İLE BAĞDASTIRIYOSUNUZ AYIPTIR YAHU 5 2 Yanıtla
  • Ertan dereli : Bir kac yilda bir yasadigimiz dogal olaylar, ama bir türlü dere yataklarina ev yapmaktan vaz gecmez ve o dere yataklarini islah etmedigimiz icin herseferinde sonuc hüsran,,,, tüm karadenize gecmis olsun 7 0 Yanıtla karadenizli: karadeniz de her yer dere yatağı :) düz yer oldu da biz mi ev yapmadık 0 1
  • Uyari.anlayana: Ülkeye büyük şeyler yaklaşiyor gibi.bunlar bir uyari 7 0 Yanıtla
  • Ant: Devletimiz hemen yaraları sarmalı diye düşünüyorum. Büyük geçmiş olsun. :-( 0 2 Yanıtla
  • Turkuaz: Dolari yukselten para babalari belli kesinlikle abdye boyun egmesin devlet ve suriyedeki pkkyi halka anlatin halkin gozune sokun milli beka tehlikesini bronsan falan hikaye o suriyedeki pislikleri yok olmali. Sonrada kuzey irak yok olmali bolgeye tehdit. Yilanin basini devlet ezsin Turk milleti neyin ne oldugunu goruyor planlarida 0 0 Yanıtla
  • Giresunlu: Son 5 yıldır Sırgan ilacı diye adlandırılan İsraelin kendi halkına satmayıp, Türkiyeye vermiş olduğu kimyasalı tüm Fındıkcılar kullanıyor. Bahçeleri daha önce orak, girinti ya da misnalı motor ile tamamen doğal biçiyorduk. Oysa şimdi uğraşı daha az diye çoğunlukla bu kimyasalı kullanıyorlar. Kimyasal atılan bu kanserojen madde, hem insanlara ve hemde o güzel canım doğaya zarar veriyor. Dikkat ederseniz bu kimyasal kullanılmaya başlanıldıktan sonra , toprağında kimyası bozulduğundan dolayı 0 0 Yanıtla
  • eski çiftçi: çiftçilik öldü güzelim yurdumda herşey dışardan alınıyor sonra dolar yükselince tutuşuyoruz bizene dolardan bizene dışardan gelen besinden kendimiz üretelim kendimiz yiyelim kendi paramızı kullanalım bıktım dış güçlerin oyunlarından 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement