Selahattin Demirtaş'ın "Davutoğlu'na Hakaret"Ten Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Selahattin Demirtaş'ın "Davutoğlu'na Hakaret"Ten Yargılandığı Dava

Duruşma sonrası HDP'li vekillerden adliye önünde açıklama...Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHAHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

24.11.2017 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duruşma sonrası HDP'li vekillerden adliye önünde açıklama...

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, Demirtaş hakkında aynı konuşma nedeniyle Diyarbakır'da dava açıldığı gerekçesiyle davanın Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dosya ile birleştirilmesine karar verdi.

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü celseye, Selahattin Demirtaş katılmadı. Demirtaş'ı çok sayıda avukat temsil ederken; müşteki Ahmet Davutoğlu'nu da avukatı temsil etti. Duruşmayı HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ile birlikte çok sayıda kişi izledi.

DEMİRTAŞ DURUŞMAYA KATILMADI

Halen başka suçtan Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunduğunu Selahattin Demirtaş ile Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurulmak istendi. Ancak Demirtaş'ın, SEGBİS ile duruşmaya katılmak istemediğini belirttiği ve bu yönde dilekçe verdiği tutanağa geçirildi.

AVUKATLARI DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP ETTİ

Demirtaş'ın avukatlarından Ercan Kanar, mahkemeye ulaşan cevap yazılarına göre sözkonusu konuşmanın yapıldığı yerin Diyarbakır Havalimanı'nda gerçekleşmiş olabileceğinin bildirildiğini ifade ederek aynı konuşma nedeniyle Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başka bir dava olduğunu belirtti. Avukat Kanar, " Aynı sözlerden iki ayrı dava olamaz. Bu açıdan derhal düşürülmesini talep ediyoruz" dedi. Sanık Demirtaş'ın avukatlarından Yıldız İmrek ise "Olmayan bir fiilden dolayı bir iddianame hazırlanmış. Bu şekilde bir iddianame tanzimi yerinde değildir. Bundan kaynaklı düşme kararı verilmesi gerekir. Bu konuşma her nerede olursa olsun siyasetçilerin eleştirilerini içeren bir konuşmadır. Bu da yasama dokunulmazlığını içeriyor. Bundan kaynaklı derhal düşürülmelidir. Aksi takdirde yetkisizlik kararı verilerek Diyarbakır'a gönderilmesi gerekiyor" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DAKİ DAVA İLE BİRLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Hakim Bekir Nabi Çelen, düşme kararı verilmesini gerektirecek herhangi bir yasal neden bulunmadığından bu talebi reddetti. Hakim, sanık hakkında İstanbul'daki havalimanında söz konusu konuşmayı yaptığı iddiasıyla dava açıldığını belirterek İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen cevabi yazıda, basın açıklamasının Diyarbakır Havaalanı'nda kayda alınmış olabileceğinin bildirildiğini belirtti. Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de aynı sözlerden dolayı dava açıldığını belirten hakim, her iki dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu ve suç yeri itibariyle davaların Diyarbakır'daki dava ile birleştirilmesine karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Selahattin Demirtaş'ın 7 Eylül 2015'te Hakkari'ye gitmek üzere İstanbul'daki havalimanında açıklama yaparak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkındaki sözleri nedeniyle alenen hakaret ettiği iddia ediliyordu. Demirtaş'ın 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyordu.

DURUŞMA SONRASINDA AÇIKLAMA YAPILDI

Duruşmanın ardından HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan, Erol Dora ve partinin İstanbul il örgütü üyelerinin de bulunduğu grup, adliye önünde toplanarak "SEGBİS çöpe, Demirtaş duruşmaya" yazılı pankart açtı.

"386 GÜNDÜR TEK BİR DURUŞMAYA ÇIKMAMIŞTIR"

Grup adına HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu yaptığı basın açıklamasında, "Şu an da burada eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş'ın olması, gereken açıklamayı da onun yapması gerekirdi. Aslında hakkında bu tür davaların açılmaması gerekirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Selahattin Demirtaş'ın yaptığı bir açıklama iddiasıyla açılan bu dava tamamen gereksiz ve gerekçesiz bir dava. Aslında İstanbul'da değil Diyarbakır Havalimanı'nda yapmış olduğu bir açıklamadan doğan bir dava. Ortada bir suç yokken suç üretmeye çalışmaktan ibaret olan bir davadır. Dolaysıyla ortada bir dava yoktur. Ama Selahattin Demirtaş konuşturmamalıdır ya, yargılanmalıdır ya, konuşursa insanlar etkilenir ya bu yüzden Selahattin Demirtaş hakkında onlarca böyle saçmalıklarla dava açılmak zorundadır. O yüzden Demirtaş 386 gündür cezaevindedir. ve 386 gündür tek bir duruşmaya çıkmamıştır" dedi.

Demirtaş'ın farklı gerekçelerle duruşmalara çıkarılmadığını öne süren Kerestecioğlu, "Bugün Edirne Valiliği yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş'ın çevresinin çok geniş olduğunu söylemiş. Evet eş genel başkanımız muhiti geniş bir insan. Sevilen bir insan. Eş genel başkanımız milyonlarca insandan oy almış öyle seçilmiş bir insan" ifadesini kulandı.

"OLMASI GEREKEN EŞ GENEL BAŞKANIMIZIN ÖZGÜR KALMASIDIR"

Yargının kullanıldığı bir dönemden geçildiğini dile getiren Kerestecioğlu, "Bu durumdan bir hukukçu olarak çok ciddi bir üzüntü duyuyorum. Şu dönemde yapılan bütün yargılamalar hukuki değil. Siyasidir. Olması gereken eş genel başkanımızın özgür kalmasıdır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Filiz Kerestecioğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selahattin Demirtaş'ın 'Davutoğlu'na Hakaret'Ten Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement