Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açıldı

Selahattin Kara\'nın \'İstanbul Resimleri\' Sergisi Açıldı

Hayran olduğu tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisi yanında şehrin değişen yüzünü tablolarına ustalıkla yansıtan ressam Selahattin Kara'nın İstanbul resimleri sergisi açıldı.

23.12.2013 11:18  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayran olduğu tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisi yanında şehrin değişen yüzünü tablolarına ustalıkla yansıtan ressam Selahattin Kara'nın İstanbul resimleri sergisi açıldı. 21 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Antik Sanat Sahibi Koleksiyoner Mehmet Çebi, UKSD (Uluslararası Kültür Sanat Derneği) Başkanı Tuğrul Tuna, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, Beşiktaş Klubü Başkanı Fikret Orman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; bu sergi ile kültürün, sanatın başkenti İstanbul'a bir sanatçının gözüyle şahit olduklarını ifade etti. Sanatın ve sanatçının sevgi, saygı, kültür, hoşgörü, kültür dolu bir dünya inşa edilmesinde öncü olduklarını ifade eden Bozdağ; "Bu eserler ile İstanbul'un her köşesini gezdiğimi hissettim. Tarihi İstanbul'un nasıl yaşadığına dair detaylara sahip bu eserler onu geçmişinden alıp en korunmuş hali ile geleceğe taşıyan, gelecekte yaşatan bir sergi" şeklinde konuştu. Bekir Bozdağ; "sanatçılar medeniyetin oluşumunda emek harcar. Siyasi olaylarla yoğunlaşan gündemimiz içerisinde bizi böyle güzelliklerle bir araya getirdiği için sanatçımız Selahattin Kara'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Serginin düzenlenmesinde öncü olan İstanbul Antik Sanat'ın sahibi Mehmet Çebi'ye de teşekkür eden Bozdağ, kısa bir süre önce kendisi ile daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde dünyanın en önemli Türk İslam sanatları sergilerinden birini açtıklarını kaydetti.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren UKSD Başkanı Tuğrul Tuna; Doğunun en batısı, batının en doğusu İstanbul resimlerinden oluşan bu serginin, İstanbul'un geleceğine bir nefes bırakacağını ifade etti. UKSD olarak bu serginin destekçisi olmaktan onur duyduklarını belirten Tuna, İstanbul Antik Sanat Sahibi Mehmet Çebi'nin Türk İslam Sanatlarının gelişmesinde büyük katkıları olduğunu ve bir Türk İslam Sanatları Müzesi açma hayalinin en yakın zamanda gerçekleşmesini temenni ettiğini ifade etti.

Açılışın ardından Bozdağ'a, İstanbul Antik Sanat adına Selahattin Kara'nın bir tablosu hediye edildi. Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılan sergi 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek.

Sergisini İstanbul'daki yaşamının her döneminde kendisini etkilemiş olan kompozisyonlar üzerinden oluşturan Kara, kenti bütün jestleri ve duruşları ile resmedilmiş plan, perspektif ya da farklı açılardan kusursuzca aktarılmış mimari görünümlerle kurguluyor.

1958 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğan Selahattin Kara, İstanbul'un, resim dışında kendisini en çok heyecanlandıran şey olduğunu ifade ediyor.

1984'ten beri çalışmalarını İstanbul Ortaköy'deki atölyesinde sürdüren Kara olağanüstü güzellikteki tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisine hayran bir ressam olarak vaktinin çoğunu bu kentin her gün ayrı semtleri incelemekle geçiriyor. 200'ün üzerinde karma sergiye katılan ve otuzun üzerinde kişisel sergi açan Selahattin Kara'nın 'İstanbul'un Resimleri' sergisi, Beşiktaş Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 10:00 ve 18:00 saatleri arasında 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek. Sergi ile sanatseverler, İstanbul'un zamana teslim olmamış mekânlarını ve karakterlerini izleme fırsatı bulacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement