Selahattin ve Kerkük'te Işid'e Karşı İlerleme Sağlandı - Son Dakika
Güncel

Selahattin ve Kerkük'te Işid'e Karşı İlerleme Sağlandı

Selahattin ve Kerkük\'te Işid\'e Karşı İlerleme Sağlandı

Irak'ın Selahattin ilinde başlatılan büyük operasyon kesintisiz sürüyor.

09.03.2015 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Selahattin ilinde başlatılan büyük operasyon kesintisiz sürüyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri ve gönüllü askerler şiddetli çatışmaların ardından Tikrit'in 5 kilometre doğusunda yer alan El Alam kasabasına girdi ve Irak bayrağını göndere çekti.

Bölgedeki Acil Petrol Kuyuları'nı kontrol altına alan güvenlik güçleri, Tikrit'in şehir merkezinden sadece bir kaç kilometre uzakta bulunuyor. Güvenlik güçleri Uveycile köyünü de IŞİD'ten kurtarmayı başardı. Bu arada güvenlik güçleri Tikrit yakınlarında bulunan El Naima bölgesinde bomba yüklü askeri araç kullanan 3 canlı bombayı öldürdü. Güvenlik güçlerinin elde ettiği son başarıların ardından birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Tikrit'e 2 gün içinde girişebileceği tahmini yapıldı.

KERKÜK'TE 15 KÖY IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir tarafından yapılan açıklamaya göre bugün Kerkük'ün güney batısında Peşmerge tarafından IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlar neticesinde IŞİD kontrolündeki 15 köy tamamen temizlendi ve en az 150 militan etkisiz hale getirildi. Peşmerge Bakanı Kadir, operasyonda 10 peşmergenin hayatını kaybettiğini, bazı peşmergelerin de yaralandığını bildirdi. Peşmerge Bakanı, operasyonda koalisyonun hava kuvvetlerinin önemli rol oynadığını da belirtti.

IŞİD'IN BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRISI ENGELLENDİ

Peşmerge güçlerinin ilerlemesini engellemek amacıyla IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlendi. Ancak bombalı araçlar hedefe varmadan Peşmerge tarafından hedef alınarak içindekilerle birlikte uzaktan patlatıldı. - Tuzhurmatu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selahattin ve Kerkük'te Işid'e Karşı İlerleme Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement