Selamiçeşme Köprüsü Yıkılıyor - Son Dakika
Güncel

Selamiçeşme Köprüsü Yıkılıyor

Kadıköy'ün Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasındaki Mustafa Mazharbey Sokağı'nda bulunan Selamiçeşme Köprüsü, yarından itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak.

31.01.2017 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'ün Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasındaki Mustafa Mazharbey Sokağı'nda bulunan Selamiçeşme Köprüsü, yarından itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak.

Kadıköy Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmaray projesi kapsamında yıkılacak olan köprünün yerine bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Köprü yıkımı nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokağı'nın taşıt ve yaya trafiği, yaklaşık 20 metre ötede inşa edilecek çift şeritli geçici yola verilecek. Geçici yol, yıkılan eski yaya köprüsünün bulunduğu Güzel Sokak ile Kültür Sokağı'nı bağlayacak ve bu sokaklar ana arter görevi üstlenecek. Geçici yolun trafiğe açılmasının ardından köprünün yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "2017-3-2" sayılı kararı kapsamında başlayacak. Çalışmalar 180 günde tamamlanacak.

Bölgede pazartesi günleri kurulan semt pazarı da ilave düzenlemeler ile Kültür Sokağı'nda varlığına devam edecek. Eyüppaşa Sokak, Bahçeler Sokak ve kısmi olarak da Kumbaracılar Sokak, çıkmaz sokak haline gelecek. "FB1" numaralı İETT otobüs hattının güzergah üzerindeki Özgürlük Parkı Durağı, Trafik Amirliği Durağı ve Mustafa Mazharbey Durağı iptal edilecek. Hat, mevcutta "GZ1" hattı ile aynı güzergahı paylaşarak Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden çalıştırılacak.

Geçici trafik sirkülasyon planına göre eskiden tek yön olan ve Bağdat Caddesi'ne inen Güzel Sokak, çift şeritli olarak düzenlenecek sokakta park yapılması önlenecek. Bağdat Caddesi'nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'ne çıkmak isteyen sürücüler Güzel Sokak'tan giriş yapabilecek. Alternatif olarak Tuğrul Sokak, Gülden Sokak, Mehmet Seyda Sokak ve Ayazma Sokak güzergahı kullanılabilecek.

Kadıköy Belediyesi, kullanım süresinin dolduğu, deprem güvenliği standartlarına ve engelli kullanımına uygun olmadığı belirtilen köprünün, Ulaştırma Bakanlığından ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yıkılarak yenilenmesini talep etmişti. Talep, Bakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selamiçeşme Köprüsü Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement