Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği - Son Dakika
Güncel

Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği

Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği

Hıristiyan dünyasında önemli bir yere sahip olan ve Meryem Ana'nın görüldüğüne inanılan Portekiz'in Fatima beldesi ile Meryem Ana Evi'nin bulunduğu İzmir'in Selçuk ilçesi kardeş şehir oluyor.

21.09.2011 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hıristiyan dünyasında önemli bir yere sahip olan ve Meryem Ana'nın görüldüğüne inanılan Portekiz'in Fatima beldesi ile Meryem Ana Evi'nin bulunduğu İzmir'in Selçuk ilçesi kardeş şehir oluyor.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Eylül ayında belediye meclisinin kararı ile Meryem Ana'nın görüldüğüne inanılan Portekiz'in Fatima beldesine kardeş şehir olma teklifinde bulunulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, teklif mektubunu gönderen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'e, her yıl on binlerce turisti ağırlayan Fatima'nın Belde Meclisi Başkanı Natalio de Oliviera Reis'den cevap gönderildiği kaydedildi. Reis, cevap mektubunda, "Selçuk tarafından dostluğun derinleştirilmesi ve bu yolla halklarımız arasında bir köprü kurulması amacıyla bizimle bağlantı kurulmasından onur duyduk. Dini durumun yanı sıra, kültürel ve ekonomik etmenler de bizi yakınlaştırmalıdır. Bizler Selçuk ve Fatima insanları arasında olası işbirliği için daha yakın ilişki kurulmasından memnuniyet duyarız" denildi.

'DOĞU- BATI AKDENİZ BULUŞACAK'

Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Vefa Ülgür, Meryem Ana'nın izlerinin bulunduğu Selçuk ve Fatima'nın kardeş şehir olmasını dev bir tanıtım hamlesi olarak gördüklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirtti. Ülgür şunları söyledi:

"En kısa zamanda Fatima Beldesi yöneticileri ile buluşup kardeşlik anlaşmasını imzalamak istiyoruz. Bu kardeşlik sayesinde Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz'i buluşturacağız. Ülke tanıtımımıza çok büyük katkı koyacağımıza inanıyoruz. Ortak yapılacak projeler sayesinde Fatima'yı ziyaret eden Hıristiyanlar, Selçuk'u ve Meryem Ana'yı da tanıyacaklar. İlk etapta yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği Meryem Ana Evi'ne 2 milyon kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu rakam işbirliğinin geliştirilmesiyle zaman içerisinde daha çok artacaktır."

Başkan Ülgür, Fatima'nın yanı sıra Selçuk'la benzerliği nedeniyle Barcelona yakınında yer alan Villa de Cans ve Cebelitarık Boğazı'nın karşısında yer alan La Linea ile de kardeş kent olmak istediklerini söyledi.

FATİMA'NIN ÜÇ SIRRI

Portekiz'in Fatima Beldesi'nde, çoban çocukları Jacinta Martos, Francesco ve Lucia Santos'un, 13 Mayıs 1917 günü öğleden sonra koyunlarını otlatırken bir mucize olduğuna, Hz. Meryem'i gördüklerine ve Meryem'in üç çocuğa bir sır verdiğine inanılıyor. Üç sırdan ikisi Vatikan tarafından Papa'nın izni ile 1900'lü yıllarda açıklandı. Birinci sırrın, 2'nci Dünya Savaşı, ikincinin kominizmin çöküşü ile Soyyetler Birliği'nin dağılması olduğu belirtildi. Üçüncü sır ise, 2000 yılına kadar açıklanmadı. Vatikan Başbakanı Kardinal Angelo Sodano, 13 Mayıs 2000'de Papa'nın Fatima'nın üçüncü sırrını açıklayacağını duyurdu. Kardinal Joseph Ratzinger 26 Haziran 2000'de, üçüncü sırrın gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca tarafından 1981'de Papa'ya yapılan suikast olduğunu açıkladı. Sırda ayrıca Papa II. Jean Paul'ün suikastten Tanrı'nın yardımıyla kurtulduğu belirtildi. - İzmir/ Selçuk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement