Selçuk İletişim'e Altın Koza'dan En İyi Belgesel Ödülü - Son Dakika
Yerel

Selçuk İletişim'e Altın Koza'dan En İyi Belgesel Ödülü

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 17'25 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 18.Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Canan Altınbulak'ın yönettiği "Bir Avlu Bir Kent" adlı film En İyi Belgesel Ödülü'ne layık görüldü.

27.09.2011 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 17'25 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 18. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Canan Altınbulak'ın yönettiği "Bir Avlu Bir Kent" adlı film En İyi Belgesel Ödülü'ne layık görüldü.

Yarışmada Yönetmenler Murat Başol, Reis Çelik, Özgür Doğan ile Oyuncu Selen Uçar ve SİYAD Üyesi-Sinema Yazarı Zeynep Dadak'ın oluşturduğu jüri finale kalan 86 filmi değerlendirdi.

Kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma olmak üzere dört ayrı kategoride ödüllerin verildiği yarışmada belgesel dalında en iyi film ödülünü Altunbulak aldı.

Aynı dalda jüri özel ödülü Anadolu Üniversitesi'nden Mustafa Çağlar İlim ve Hasan Basri Özdemir'in "Toruk" filmine verildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Altınbulak'ı başarılarından dolayı tebrik etti.

Teorik eğitimin yanı sıra uygulamada da gerek öğretim üyeleri gerekse öğrencilerin özverili bir şekilde çalıştığını anlatan Okudan, "Şimdiye kadar hem uluslararası hem de ulusal festival ve yarışmalarda elde ettiğimiz başarılar hiç kuşkusuz bunun bir kanıtıdır" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk İletişim'e Altın Koza'dan En İyi Belgesel Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement