Selçuk İletişim Medyaya Nitelikli Eleman Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Selçuk İletişim Medyaya Nitelikli Eleman Yetiştiriyor

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencilere teorik ve pratik eğitimi bir arada vererek medya sektörüne nitelikli eleman yetiştiriyor.

27.10.2017 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencilere teorik ve pratik eğitimi bir arada vererek medya sektörüne nitelikli eleman yetiştiriyor.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem teorik hem de uygulamalı eğitime önem verdiklerini söyledi.

Fakülte bünyesindeki akademisyenlerin büyük bir özveriyle öğrenci yetiştirdiğini belirten Kalender, "Özellikle teorik eğitimimizi uygulamayla birleştirip, uygulama birimlerinde öğrencilerimizin pişmesini, sektöre daha hazır hale gelmesini çok önemsiyoruz." dedi.

Öğrenciler sektöre hazırlanıyor

Kalender, üniversite bünyesinde 24 saat yayın yapan bir Üniversite Televizyonu (ÜNTV) bulunduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Burada tamamen bir ulusal televizyonun örgütlendiği biçimde ve son teknolojiye sahip bir şekilde faaliyetler yürütülüyor. Ayrıca 'Radyo Üniversite'miz de 24 saat yayın yapıyor. ÜNTV'deki hocalarımızın tamamı bizim öğretim elemanlarımız. Hocalarımız, öğrencinin kabiliyetine göre, sesi iyiyse spikerliğe, yeteneği varsa kurguya ya da muhabirliğe yönlendiriyor, her biriyle ayrı ayrı ilgileniyor. Bir televizyon kanalında günlük ne yaşanıyorsa, nasıl bir heyecan varsa, habere nasıl hazırlanılıyorsa, öğrencilerimiz bunları bizzat görerek, pişerek, sektöre hazır hale geliyor."

En son TRT tarafından düzenlenen "Geleceğin İletişimcileri" yarışmasında, toplam 12 derece alarak, en çok ödül alan üniversite olduklarını anımsatan Kalender, başarılarının sırrını hem teori hem de pratiğe verdikleri öneme bağladı.

Endişe yerini menuniyete bıraktı

Fakültenin Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinden Muhammed İncekaya da fakültesinin kendisine sağladığı uygulama imkanı sayesinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren projeler ürettiğini söyledi.

İletişim öğrencilerinin kendi potansiyellerinin farkında olduğunu ancak teknik imkanlara ihtiyaç duyduğunu belirten İncekaya, "Bizlere radyo stüdyosu, televizyon stüdyosu gibi imkanlar sağlandı. Medya sektörünün merkezinin İstabul olduğunu düşünerek, buraya gelirken çok kaygılıydım ama üniversitemin radyosu, televizyonu, gazetesi ve her anlamdaki pratik eğitiminin çok iyi olduğunu gördüm." şeklinde konuştu.

Radyo Sinema ve Televizyon 4. sınıf öğrencisi Zeki Koyuncu da aldığı eğitimin, mezun olduğunda iş olanaklarını artıracağını düşündüğünü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selçuk İletişim Medyaya Nitelikli Eleman Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement