Selçuk'ta "Duman Avcıları Topluluğu" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta "Duman Avcıları Topluluğu" Kuruldu

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, son yıllarda artan sigara ve madde bağımlılığına dikkat çekmek için Duman Avcıları Topluluğu'nu kurdu.

26.02.2014 15:58  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, son yıllarda artan sigara ve madde bağımlılığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Duman Avcıları Topluluğu'nu kurdu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp'in akademik danışmanlığında kurulan topluluk, hem Selçuk Üniversitesi'nde hem de Konya'da sigara ve madde bağımlığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Duman Avcıları Topluluğu Başkan Yardımcısı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Labaratuvar ikinci sınıf öğrencisi Hüseyin Yüksel, sigara ve özellikle de madde bağımlılığı yaşının gün geçtikçe düşmesiyle "Duman Avcıları Topluluğu"nu kurmaya karar verdiklerin belirtti.

Yüksel, sigara gibi bağımlılık yaratan maddeleri küçük yaşta hem satmaya hem de kullanmaya başlayan gençlerin bilinçlenmesi ve kötü alışkanlıklarından kurtulması için eğitim ve bilinçlenme sürecini üniversiteden başlatmayı amaçladıklarını bildirdi.

Bağımlılığa dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:

"Topluluğumuzun ilk etkinliği kapsamında Yeşilay Haftası nedeniyle mart ayının ilk haftasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Polisi ve 'Bir Kereden Çok Şey Olur', 'Kod Adı: Beyaz Ölüm' gibi kitapların yazarı İsa Altun ile üniversitemizde bir söyleşi yapacağız. Üniversitemizde ve şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz tiyatro gösterileri ve bilbordlara asacağımız ilanlarla sigara ve madde bağımlılığı konusuna dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Merkezi ile de ortaklaşa çeşitli etkinlikler yapacağız. Üniversitemizde başlatacağımız  bu etkinliklerimizi zamanla Konya'ya da yayarak toplum olarak nasıl bir facia ile karşı karşıya olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta 'Duman Avcıları Topluluğu' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement