Selçuk'ta Yakıt Denetim Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Yakıt Denetim Çalışmaları

Selçuk Belediyesi'nin hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için yakıt denetim çalışmalarını sıklaştırdığı bildirildi.

02.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Belediyesi'nin hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için yakıt denetim çalışmalarını sıklaştırdığı bildirildi.

Selçuk Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çevre denetim ekibinin, ilçedeki ilköğretim okullarını, liseler ve kömür satışı yapan işletmeleri denetlediği kaydedildi.

Çevre denetim ekibinin okullara yönelik denetimlerde ne tür yakıt kullanıldığı, kaloriferleri yakan kişinin belgesinin olup olmadığı, yakılan yakıt kömür ise İzmir İli Kömür Satış ve Uygunluk Belgesi alan firmalardan birine ait olup olmadığı, kazan ve baca bakımının düzenli yapılıp yapılmadığının kontrol edildiği ifade edilen açıklamada, birkaç okulda kaloriferi yakan kişinin

"Yetkili Kalorifer Ateşçi Belgesi" olmadığı ve baca-kazan temizliğinin düzenli olarak yapılmadığının tespit edildiği belirtildi.

Kış mevsiminin gelmesiyle yoğun olarak kullanılan sobalardan kaynaklanan hava kirliliği yaşandığını, bu konuda belediyeye sık sık şikayetlerin geldiğini kaydedilen açıklamada, hava kirliliği ile ilgili gerekli çalışmalara başladıkları bildirildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Hava kirliliğini önlemek ve kalitesiz yakıtların kullanılmasını engellemek için ekiplerimiz ilçede satılan tüm kömür markalarından numune alarak lisanslı bir laboratuvara gönderdi. Yapılacak araştırma ile kömürlerin hava kirliliğine sebep olmaması için asgari şartları taşıyıp taşımadığı tespit edilecek. Ayrıca belediyemizin talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesinde bulunan mobil hava kalitesi izleme istasyonu ilçemizde 10 gün boyunca kalarak ortamdaki hava kirliliğine neden olan unsurların belirlenmesi için ölçümleme yapacak."

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Yakıt Denetim Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement