Selçuk'ta Yavru Leylekler Halkalandı - Son Dakika
Güncel

Selçuk'ta Yavru Leylekler Halkalandı

Selçuk\'ta Yavru Leylekler Halkalandı

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, leylek yavrularını halkalama çalışmalarına bu yıl da devam edildi.

18.06.2012 11:24  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Selçuk Belediyesi'nin işbirliğinde 2010 yılında başlatılan leylekleri koruma, izleme ve leylek yavrularını halkalama çalışmalarına bu yıl da devam edildi. Çalışmalar kapsamında 39 yavru leyleğin sağ bacağına halka takıldı.

İzmir'de en fazla leyleğin görüldüğü Selçuk İlçesi'nde 2010 yılında hayata geçirilen projeye bu yıl da devam edildi. Leyleklerin göç yolları ve üreme alanlarının daha detaylı incelenebilmesi için Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Selçuk Belediyesi'nin işbirliğinde başlatılan çalışmalar kapsamında, leylek yavrularının sağ bacaklarına halkalar takıldı.

Halkalama çalışmasıyla, Selçuk İlçesi'nde dünyaya gelen leylek yavrularının Selçuk'a veya aynı yuvaya gelip gelmedikleri, bu yavruların Güney Afrika'ya giderken ve dönüşte izledikleri göç yolları, beslenme alışkanlıkları, kaç yıl sonra erişkin oldukları, aynı yuvadaki yavruların birbirleriyle eşleşip eşleşmedikleri ve kaç yıl yaşadıkları gibi sorulara yanıtlar aranacak.

Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Dr. Ortaç Onmuş, Biyolog Orhan Gül ve Biyolog Burak Özdemir ile Selçuk Belediyesi'nden Veteriner Hekim Osman Yelken'in katıldığı çalışmanın ilk aşamasında 39 yavru leylek halkalandı. Veteriner Osman Yelken, vatandaşların halkalanmış leylek yavrularını ölü ya da yaralı gördüklerinde Belediye Veterinerlik birimine bilgi vermelerini istedi. Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Vefa Ülgür de, çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. - İzmir/ Selçuk

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk'ta Yavru Leylekler Halkalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement