Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı

Selçuk Tıp\'ta Rehberlik Hizmeti Başladı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih dönemi boyunca hafta içi her gün öğrencilere ve velilere yönelik verdiği bilgilendirme toplantılarına başladı.

09.07.2014 12:20  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 07-17 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki tercih dönemi boyunca hafta içi her gün öğrencilere ve velilere yönelik verdiği bilgilendirme toplantılarına başladı.

Bilgilendirme toplantılarıyla üniversite adayları ile ailelere gönüllü rehberlik hizmeti verildiğini belirten SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, "Öğrencilerimiz aldıkları puanlara göre tercih yapacak ve ardından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Şüphesiz ki bu tercihler, öğrencilerin yaşamlarını, geleceklerini doğrudan ilgilendiriyor. Ancak görüyoruz ki her yıl binlerce aday bilinçsiz tercih yapabiliyor. Tercih belirleme sürecinde birçok önemli nokta var. Özellikle tıp fakültesini tercih etmek isteyen adaylara akılcı bir tercih rehberliği yapmak, öğrencilere ve ailelerine yol göstermek istiyoruz. Öğrenciler nerede yaşıyor, puanı nedir, hedefleri ve beklentileri nelerdir? Tüm bunları dikkate alarak tercih önerileri sunuyoruz" dedi.

DEKAN REHBERLİK HİZMETİ VERİYOR

Bu yıl ki bilgilendirme toplantılarının ilkine başladıklarını söyleyen Prof. Dr. Sarı, "Ailelerden ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler alıyoruz. İsteyen veli ve adaylarımızla birebir görüşme de yapıyorum. Fakültemiz hakkında araştırma yaparak gelen aileler, çocuklarının gelecekleri için bu bilgilendirme toplantılarına ayrı bir önem veriyor. Bizler de fakültemiz hakkında istedikleri bilgileri onlarla paylaşıyoruz. 07 Temmuz tarihinde başladığımız bu bilgilendirme toplantılarına 17 Temmuz 2014 tarihine kadar hafta içi hergün 10.00 ile 12.00 saatleri arası sürdüreceğiz. Birebir görüşmelerin yanı sıra Tıp Fakültemizin dekanlık binasındaki Beyhekim Toplantı Salonu'nda da velilere ve adaylara bilgilendirme yapacağız" diye konuştu.

VELİLER VE ADAYLAR HİZMETTEN MEMNUN

Yapılan bilgilendirme toplantısının çok yararlı olduğunu söyleyen öğrenci velisi Ceyhan Coşkun, "Tercih konusunda yetkili olan ilk ağızdan bu bilgileri almanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum ve böyle bir uygulamaya ilk kez tanık oluyorum. Bize zaman ayırdığı ve bütün sorularımıza birebir cevap vererek bizi fakülte ve bölüm hakkında bilgilendirdiği için Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Fakülte yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

SÜ Tıp Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için geldiğini belirten adaylardan Ali Ferhat Coşkun ise, "Bilgilendirme toplantısını çok beğendim. Selçuk Üniversitesi'nin her geçen yıl kendini yenilemesi ve yeniliklere açık bir üniversite olmasının yanı sıra ailemin de yanında eğitim almamın benim için çok yararlı olacağını düşündüğüm için puanımın başka üniversitelere de yetmesine rağmen Prof. Dr. Oktay hocamla görüşmemiz sonucu Selçuk Tıp'ı tercih etmeye karar verdim. Hocalarımıza verdikleri bu rehberlik hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'ta Rehberlik Hizmeti Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement