Selçuk Tıp'tan Yenilikçi Rehberlik Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'tan Yenilikçi Rehberlik Hizmeti

SÜ Tıp Fakültesi tarafından, üniversite tercih süresi boyunca bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

04.07.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 7-17 Temmuz tarihlerindeki tercih dönemi boyunca, hafta içi her gün 10.00-12.00 saatlerinde öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, fakülte binasında yaptığı konuşmada, bilgilendirme toplantılarıyla üniversite adayları ve ailelere gönüllü rehberlik hizmeti verileceğini söyledi.

Gelecek haftadan itibaren öğrencilerin aldıkları puanlara göre tercih yapacaklarını, ardından yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirileceğini anlatan Sarı, "Şüphesiz ki bu tercihler, öğrencilerin yaşamlarını, geleceklerini doğrudan ilgilendirecek kadar önemli. Ancak görüyoruz ki her yıl binlerce aday bilinçsiz tercih yapabiliyor" dedi.

Tercih belirleme sürecinde birçok önemli nokta olduğunu ifade eden Sarı, bu kapsamda özellikle tıp fakültesini tercih etmek isteyen adaylara akılcı bir tercih rehberliği yapmak, öğrencilere ve ailelerine yol göstermek istediklerini dile getirdi.

Toplantılarda öğrencilere tercih önerileri sunacaklarını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Bu uygulamayı iki yıldır sürdürüyoruz. Ancak bu yıl bilgilendirme toplantıları daha kurumsal düzeyde gerçekleştirilecek. Ailelerden ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldık. İlk toplantımızı 7 Temmuz'da saat 10.00'da Alaeddin Keykubat Kampüsünde bulunan Tıp Fakültemizin dekanlık binasında yapacağız. Tercihlerin son günü olan 17 Temmuz tarihine kadar hafta içi her gün 10.00-12.00 saatlerinde bilgilendirme toplantılarımızı yineleyeceğiz. İsteyen veli ve adaylarımızla birebir görüşme de yapacağız."

Fakülte hakkında da bilgi veren Sarı, bu yıl 7. dönem mezunlarını verdiklerini, nispeten yeni bir fakülte olmalarına rağmen puan sıralamasında iyi durumda olduklarını sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'tan Yenilikçi Rehberlik Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement