Selçuk Üniversitesi, Michigan State ile Bağlarını Güçlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesi, Michigan State ile Bağlarını Güçlendiriyor

Selçuk Üniversitesi, Michigan State ile Bağlarını Güçlendiriyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile ABD’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Michigan State Üniversitesi Osteopatik Tıp Fakültesi arasında iki yıl önce başlayan işbirliği ve dostluk anlaşması, bu yıl gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından daha da güçlendi.

14.08.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile ABD'nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Michigan State Üniversitesi Osteopatik Tıp Fakültesi arasında iki yıl önce başlayan işbirliği ve dostluk anlaşması, bu yıl gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından daha da güçlendi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, iki yıl önce Michigan State Üniversitesi Uluslararası Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri'nin Selçuk Üniversitesi'ni ziyareti ile başlayan ve öğrencilerin staj yapmaları ile somutlaşan ikili ilişkilerin bugün gelinen noktada artarak devam etiğini söyledi. Prof. Dr. Sarı, "Karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kapsayan Mevlana Değişim Programı'nda iki üniversite rektörünün imzalarının tamamlanması ile program uygulama safhasına gelmiş oldu. Bu arada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Michigan State Üniversitesi öğrencileri Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaz stajı yapıyorlar. İki üniversite arasındaki ilişkiler her geçen yıl daha güçlü hale geliyor" dedi.

'ONE HEALTH SEMPOZYUMU' KONYA'DA YAPILABİLİR

Michigan State Üniversitesi Uluslararası Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri ise yaptığı açıklamada, "Selçuk Üniversitesi bizim için önemli bir ortak. Konya'yı ve Selçuk Üniversitesi'ni çok seviyoruz. Gelecek yıl da insan, hayvan ve çevre sağlığı konularının ortak ele alındığı 'One Health Sempozyumu'nu Selçuk Üniversitesi işbirliği ile Konya'da yapmak istiyoruz. Bu konuda tıp, veteriner ve mühendislik fakültelerinin gereken desteği vereceklerinden eminiz" dedi.

Selçuk Tıp Fakültesi'ne gelerek çeşitli kliniklerde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Nassiri, Çocuk Hastalıkları Kliniğindeki çocukları da ziyaret ederek eşinin tasarladığı hediyeleri çocuklara hediye etti. Prof. Dr. Nassiri, Tıp Fakültesi ve Hastanesi'ndeki incelemelerinin ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, Michigan State Üniversitesi ile bağlarının her geçen yıl daha da güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, işbirliği faaliyetlerini artırmak istediklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesi, Michigan State ile Bağlarını Güçlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement