Selçuklu Müzesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Güncel

Selçuklu Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında 50 binden fazla kişi ziyaret etti.

02.07.2018 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında 50 binden fazla kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın ilk ve tek Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne ilgi artarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin modern müzecilik anlayışıyla yapılan müzede, etkivizyon, hologram, etkileşimli masa, mimari eserler inceleme sistemi, sanal kıyafet, sihirli duvar ilaç yapımı, animasyonlar, geçmişten günümüze eser inceleme sistemleri, etkileşimli harita ve zaman çizelgesi gibi birçok dijital uygulama bulunuyor.

Aynı zamanda görme engelliler için hazırlanmış Türkiye'deki en kapsamlı müzelerden birisi durumundaki Selçuklu Uygarlığı Müzesi iki ayrı kısımdan oluşuyor.

Müzenin, Selçuklu Uygarlığı bölümünde; Selçuklu kenti, mimarisi, sanatı, bilimi, giysisi gibi unsurlar ile Kayseri'de Selçuklular, Anadolu'da Selçuklular gibi kısımlar, şifahiye bölümünde ise hastalıklar, tedavi yöntemleri ve aletleri, bilginler, ecza, su ve sağlık, müzik ile tedavi, renk ile tedavi gibi dikkat çekici unsurlar yer alıyor.

Açıklamada 2018 yılının ilk 6 ayında Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni 52 bin 346 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selçuklu Müzesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement