Selde kaybolan işçinin çalışma arkadaşı o anları anlattı - Son Dakika
3.Sayfa

Selde kaybolan işçinin çalışma arkadaşı o anları anlattı

Selde kaybolan işçinin çalışma arkadaşı o anları anlattı

Erzurum'un İspir ilçesinde iki gün şiddetli yağmur sonrası Çamlıkaya Mahallesi'nde bulunan HES tünelini sel vurdu.

07.08.2021 19:25  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un İspir ilçesinde iki gün şiddetli yağmur sonrası Çamlıkaya Mahallesi'nde bulunan HES tünelini sel vurdu. Tünelde sel sularında kaybolan işçinin çalışma arkadaşı o anları anlatarak, "Sel geldiğinde diğer arkadaş saniyelerle kurtuldu ama Mustafa çıkamadı" dedi.

İspir ilçesine bağlı Çamlıkaya köyünde 5 Ağustos Perşembe günü akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış sele neden oldu. Dere kenarında HES tünelinin inşaatında çalışan Mustafa Aksöyek, aniden gelen sele kapılarak tünelde kayboldu. Yanında çalışan arkadaşları durumu jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Erzurum merkezden çok sayıda ekip selin vurduğu bölgeye sevk edildi.

Çamlıkaya Mahallesi'nde bulunan 400 metre uzunluğundaki HES tünelinde iki gün boyunca aralıksız kayıp işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma JAK ekipleri, AFAD Sualtı ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ve İspir Belediyesi'ne bağlı tüm ekipler selde kaybolan 39 yaşındaki Mustafa Aksöyek'i bulmak için seferber oldu. 400 metre uzunluğundaki tünelin 150 metrelik bölümündeki suyu boşaltan ekipler, kayıp işçiyi arıyor.

"Sel geldiğinde diğer arkadaş saniyelerle kurtuldu ama Mustafa çıkamadı"

Kayıp işçi Aksöyek'i sel gelmeden 5 dakika önce gördüğünü ifade eden Elektrik Teknisyeni Özkan Yıldız, "Biz içerde çalışıyorduk işimiz bitti dışarı çıktık. Mustafa'da içerdeydi. Daha önce dışarı çıkmıştı, bende tünelden çıkarken yolda karşılaştık. 'Özkan yağmur yağıyor, arkadaşlar içeri gelmiyor' dedi. Diğer arkadaşa haber vermeye içeri girdi. Bende çıktım dışarıya aşırı yağmur yağıyordu. Buradan sel gelir dedim çıkmamız lazımdı. Acil durumlarda elektriği açıp kapatıyorduk, açıp kapadık ama çıkan olmadı tünelden. 5 dakika sonra sel geldi tünelden içeri girdi bir şey yapamadık. Tünelin çıkışına kadar gelmişler diğer arkadaş saniyelerle kurtarmış ama o kurtaramadı. Çok hızlı geldi sel. Şu ana kadar gördüğüm suratı en hızlı seldi. Havadan geldi sel, odunları, taşları önüne almıştı. Sel girişi komple kapattı" diye konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş ve beraberindekilerde selin vurduğu bölgede incelemelerde bulundu. Olay yerinde açıklama yapan Vali Memiş, "Burası Erzurum'un en uçtaki köylerinden bir tanesi. Kayalık ve sarp bir arazi yapısına sahip, iklim değişkenliği çok fazla olan bir bölge. İki gün önce aniden gelen bir selle karşı karşıya kalan bu bölgenin insanı doğal afetlere hazırlıklı bir yerleşim yeri. Burada çalışan iki işçi kardeşimiz çavuş ve işçi kardeşimiz. Selle ilgili ikaz yapılıyor ama çavuş kardeşimiz tekrardan tünele girip arkadaşına söylüyor. Çıkarken sel bir anda bastırıyor. Tahminlerimize göre kardeşimiz yüksek ihtimalle tünelin içinde. Henüz bitmemiş ve eğimi çok fazla tünelin. Bir arkadaşımız sele rağmen kurtuldu. Ancak içeride kalan bir kardeşimiz var. onu bulmaya çalışıyoruz. Suyu tahliye ediyoruz, iş makinaları içeriye girdi sadece su değil, balçık, moloz, büyük taş yığınları var. Umuyoruz ki hayattadır. Hayatta olduğunu ümit ederek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan bölgede Kızılay ekipleri ekiplere ve arama çalışmalarına katılan vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıttı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Selde kaybolan işçinin çalışma arkadaşı o anları anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.


Advertisement