Selden etkilenen mevsimlik işçilere devlet eli uzandı - Son Dakika
Güncel

Selden etkilenen mevsimlik işçilere devlet eli uzandı

Kayseri'de etkili olan kuvvetli sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle çadırları ve araçları büyük zarar gören mevsimlik işçilerin yardıma ekipler yetişti.

18.06.2019 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de etkili olan kuvvetli sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle çadırları ve araçları büyük zarar gören mevsimlik işçilerin yardıma ekipler yetişti.

Kocasinan ilçesine bağlı Himmetdede Mahallesi'nde akşam üzeri etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi.

Bölgeye çalışmak için gelen 67 mevsimlik işçinin kaldığı çadırlar ve araçları, sel nedeniyle büyük zarar gördü.

Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, AFAD, İHH ve Türk Kızılay ekipleri sevk edildi.

Selden etkilenen vatandaşların yardımına ekipler 1 saat içerisinde yetişti. İşçilere, çadır, yatak, gıda ve kıyafet yardımında bulunuldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız, gazetecilere yaptığı açıklamada olay yerine hemen intikal ettiklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Akşam üzeri ani bir yağış meydana geldi. Vatandaşlarımız burada olduğu sırada araçlarını ve çadırlarını su bastı. Haber geldikten sonra sayın valimizin de talimatıyla harekete geçtik. Buraya 11 çadır ve içerisine malzemeler, aynı zamanda yiyecek, kıyafet gibi yardımda bulunduk. Artık vatandaşlarımızın bir sıkıntısı kalmadı. 67 kişi çadırlarımızda konaklayacak."

Mevsimlik işçilerden Burak Akgül de "Bir anda sel meydana geldi. Çadırlarımız ve araçlarımız zarar gördü. Allah devletimize zeval vermesin hemen yardımımıza koştu." dedi.

Celal Kalem ise yetkililere teşekkür ederek, "Çapa işi yaparken sele uğradık. Biz Konya'dan geldik. Yataklarımız, çadırlarımız zarar gördü. Bir anda oldu. Yetkililerden Allah razı olsun. Gelip bizi buldular. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Selde, herhangi bir can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selden etkilenen mevsimlik işçilere devlet eli uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement