Selden Zarar Gören Kobilere 100 Bin TL Acil Destek Kredisi - Son Dakika
Ekonomi

Selden Zarar Gören Kobilere 100 Bin TL Acil Destek Kredisi

Selden Zarar Gören Kobilere 100 Bin TL Acil Destek Kredisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan esnaf sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100 bin TL "acil destek kredisi' verileceğini açıkladı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan esnaf sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100 bin TL "acil destek kredisi' verileceğini açıkladı.

14.10.2011 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan esnaf sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100 bin TL "acil destek kredisi' verileceğini açıkladı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan esnaf sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100 bin TL "acil destek kredisi' verileceğini açıkladı. Ergün, krediden faydalanmak isteyen işletmelerin 17 Ekim 2011 tarihinde başvuruda bulunabileceklerini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ergün, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Türkiye'de yaşanan özellikle sel, su baskını, deprem, yangın gibi doğal afetlerden etkilenen, bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olan işletmelere KOSGEB tarafından 100 bin TL üst limitli "Acil Destek Kredisi' verileceğini açıkladı.

-24 AY VADELİ-

Kredinin vadesinin 24 ay olup; ilk 6 ayı ödemesiz, geri kalanı ise aylık eşit taksitler halinde ödemeli olacağı ve kredi faizinin veya kar payının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten Ergün, "İşletmeler kullanacakları kredi faiz desteği için bankalara, asgari 100 TL olmak üzere, kredi tutarı üzerinden azami binde 5 hizmet masrafını ve ipotek alınması halinde ise, ayrıca azami 750 TL ekspertiz masrafını peşin olarak ödeyecektir. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz diğer kredi faiz desteği modellerinde olduğu gibi bu modelde de Kredi Garanti Fonu A.Ş.'den (KGF) uygun koşullarda yararlanabileceklerdir. Ayrıca vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle krediyi kullanabileceklerdir" ifadelerini kullandı.

-KOSGEB VERİ TABANINA KAYITLI OLMAYAN İŞLETMELER, KAYIT YAPTIRDIKTAN SONRA, BANKALARA BAŞVURABİLECEK-

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin "Akbank T.A.Ş, Albarakatürk A.Ş., Anadolubank A.Ş, Denizbank A.Ş, Finansbank A.Ş, Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Şekerbank T.A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş" şubelerinden herhangi birine doğrudan başvuruda bulunabileceğinin bilgisini veren Ergün, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin ise KOSGEB Veri Tabanına kayıt yaptırdıktan sonra, bankalara başvurabileceğini kaydetti.

Başvurularla ilgili detaylı bilgilere, KOSGEB'in resmi internet sayfası "www.kosgeb.gov.tr" adresinden ve "444 1 567" numaralı KOSGEB Çağrı Merkezi'nden ulaşılabileceğini anlatan Bakan Ergün, "Acil Destek Kredi Programı ile Türkiye'de yaşanan doğal afet, yangın, terör nedeniyle can ve mal kaybına uğramış esnaf-sanatkarlarımızla KOBİ'lerimizin en kısa sürede toparlanmasını, stok, üretim, pazar kaybı ve işsizlik gibi ekonomik kayıpların en aza indirilmesini amaçlıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Selden Zarar Gören Kobilere 100 Bin TL Acil Destek Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement