Son dakika haberleri... Sele kapılan operatörün bulunması için çalışmalar sürüyor (2) - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri... Sele kapılan operatörün bulunması için çalışmalar sürüyor (2)

Son dakika gündem haberi: Arama çalışmaları yapan helikopterden görüntüler Düzce Valisi Cevdet Atay'ın jandarma mobil komuta merkezi ve AFAD Mobil Koordinasyon Merkezinde bilgi alması Atay'ın açıklamaları Arama çalışmalarından görüntüler İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un bölgede incelemelerde bulunması GÜNCELLEME...

30.06.2022 11:06  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama çalışmaları yapan helikopterden görüntüler

Düzce Valisi Cevdet Atay'ın jandarma mobil komuta merkezi ve AFAD Mobil Koordinasyon Merkezinde bilgi alması

Atay'ın açıklamaları

Arama çalışmalarından görüntüler

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un bölgede incelemelerde bulunması GÜNCELLEME - Düzce'de sele kapılan operatörün bulunması için çalışmalar sürüyor

Düzce Valisi Cevdet Atay:

"Şu an 321 kişi sahada aramalara devam ediyor. Burada canla başla çalışılıyor"

VALİNİN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

DÜZCE - Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde sele kapılan kepçe operatörünün bulunması için çalışmalar üçüncü günde de devam ediyor.

Sel felaketinin yaşandığı bölgede çalışma yürütürken önceki gün köprünün bir tarafının çökmesi sonucu kepçenin suya kapılmasıyla kaybolan operatör Okan Bayrak'ın bulunması için başlatılan ve havanın kararmasıyla dün ara verilen çalışmalara yeniden başlandı.

İl Özel İdaresi ve AFAD'a ait iş makineleriyle kepçeler Üçköprü mevkisinde Asar deresi yatağındaki suyun akış yönünü değiştirirken, AFAD, JAK, İHH, itfaiye ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğünden gelen polis dalgıçlar bölgede arama yapıyor.

Ekipler, dere yatağı boyunca genişlettikleri arama çalışmalarını suyun içinde ve kenarda sürdürüyor.

Bayrak'ın yakınları da olay yerinde endişeyle bekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri aileye destek olurken, UMKE ekipleri ve ambulans bölgede hazır bekletiliyor.

"Çalışmalar kardeşimiz bulunana kadar devam edecek"

Düzce Valisi Cevdet Atay, AA muhabirine, aramaların süratli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

AFAD koordinesinde jandarma ekiplerinin takviyesiyle arama yapan ekip sayısının oldukça arttığını belirten Atay, şu bilgileri verdi:

"Şu an 321 kişi sahada aramalara devam ediyor. Burada canla başla çalışılıyor. Dere ilk iki gün tehlike arz ediyordu şu an çalışan arkadaşlarımızın da can güvenliğini alarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar kardeşimiz bulunana kadar devam edecek. Şu an dron ve helikopterle arama çalışmaları sürüyor, sahanın üzerinde sürekli uçuyor, görüntü alınıyor. Aynı zamanda sahanın içinde de arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor."

Bölgede arama yapan 321 kişiden 46'sının su altı ekibi olduğunu dile getiren Atay, "Bu sayıyı da artırıyoruz. Bölgelerden takviyeler yapılıyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Botlarla da arama yapılıyor. Rafting botları da arama çalışmalarına destek veriyor. Melen rafting parkurundan da botlar getirtilerek arama yapılacak. Çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da kepçe operatörünün kaybolduğu alanda yapılan arama çalışmalarını izledi.

Bölgede incelemelerde bulunan Ersoy, burada yetkililerden bilgi aldı.

Önceki gün, dere yatağında tarama çalışması yürüten ekipler, Okan Bayrak'ın kullandığı iş makinesini, dün de ayakkabısını bulmuştu.

Son dakika haberleri... Sele kapılan operatörün bulunması için çalışmalar sürüyor (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri... Sele kapılan operatörün bulunması için çalışmalar sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul Bir Beş Sene Daha Kaybedemez"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, her şeyi akıl ve vicdan terazisinde tartacaklarını, kırgınlık ve öfke yerine sağduyuyla meseleye yaklaşacaklarını belirtti. Erdoğan, kullanacakları bir oyun beş senelerini etkileyeceğini unutmayacaklarını vurgulayarak, İstanbul'un bir 5 sene daha kaybedemez olduğunu ifade etti.

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.


Advertisement