Selfie' Temalı Perde, En İyi Tasarım Ödülü Aldı - Son Dakika
Güncel

Selfie' Temalı Perde, En İyi Tasarım Ödülü Aldı

Selfie\' Temalı Perde, En İyi Tasarım Ödülü Aldı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen 6. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda, öz çekim, trafik ve şehir temalarından esinlenerek hazırlanan inovatif tasarımlar dereceye girdi.

29.11.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen 6. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda, öz çekim, trafik ve şehir temalarından esinlenerek hazırlanan inovatif tasarımlar dereceye girdi.

UTİB'in ev tekstili alanında katma değeri artırmak, modaya yön vermek ve yeni tasarımcıları sektöre kazandırmak için bu yıl altıncısını düzenlediği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Yarışmada öz çekim yapan çocukların yüz ifadelerinden oluşan perde tasarımlarıyla Tuğçe Yıldırım birinciliğe layık görülürken, çocukların kendi şehirlerini tasarlayabildiği oyun halısı konsepti ile Mehmet Emre Ermiş ikinci ve trafikte bekleyen araçların kırmızı stop lambasından esinlenerek tasarladığı yatak örtüsü ile Dicle Göral üçüncü oldu. Yarışmada İnovasyon Ödülü'nü ise ofis ve evlerde masa ve odaları ayıran portatif seperatörler tasarlayan Ayça Dündar aldı.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nın önemine değinerek, "Farkını Göster sloganı ile çıktığımız Türkiye'nin en moda ev tekstili tasarım yarışmamız ile uluslararası pazarlarda moda ve trend oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Ülkemizin hedeflerine liderlik eden Bursa iş dünyası olarak Ar-Ge, inovasyon ve tasarım yapılan yatırımları bu topraklarda yaşayan insanımızın geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Tasarımcıları sektörle buluştururken, tasarımcı kimliğinin güçlenmesine rehberlik ettiklerini de belirten Burkay "Özellikle genç neslin yenilikçi bakış açısı önümüzdeki büyük hedeflerde belirleyici olacaktır. Türkiye'nin kilogram başı ihracat değeri 1.3 dolarken ev tekstilinde bu rakam 14 dolar. Bu başarıda sektörün inovasyona, modaya ve tasarıma yaptığı yatırımların katkısı büyük. Bu tarz yarışmalar hedefi daha da yukarılara taşıyacaktır" dedi.

(Fotoğralı)
- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selfie' Temalı Perde, En İyi Tasarım Ödülü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement